BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Elektronika

Az elektronika az Intelligens növénytermesztés egy fontos alkotóelemévé vált, mivel az a gyakorlat számára értelmes, új technológiák sokszínűségét kínálja. Így az érzékelés-, vezérlés- és szabályozási technológiák lehetővé teszik az üzemi anyagok érezhető megtakarítását, hozzájárulnak a hozampotenciálok még jobb kiaknázáshoz, és egyúttal kímélik a környezetet. Másfelől pedig a hozam számára fontos paraméterek (talaj és hozamértékek) és munkaadatok rögzítése valamint azok dokumentálása és kiértékelése mind jobban automatizálható.

Az IT-Farming az Amazonetól, áttekintés

IT-Farming von AMAZONE im Überblick

Az Amazone az elektronika területén végzett munkáit az IT-Farming kulcsszó alatt foglalja össze. A középpontban az Amapad ISOBUS-egység található mint univerzális kezelő-terminál, annak érdekében, hogy a vetőgépek, permetezőgépek és műtrágyaszórók kezelését, felügyeletét és dokumentációit optimalizálni lehessen. A meghatározott, definiált és a nyilvános portokon keresztül az Amapad egyidejűleg különböző további IT-Farming technológiákkal történő adatcsere hálózatának középpontjában található.

Munkagépspecifikus számítógépek

Die maschinenspezifischen Terminals

A munkagép kezeléséhez alapfelszereltségként kínálja az Amazone vásárlói számára a munkagépspecifikus terminálokat, számítógépeket. Ezek működésükben és megjelenésükben az adott munkagépre vannak tervezve, és ennek megfelelően költséghatékonyak. Az alapterületek a bizonyos funkciók elektronikus távvezérlése valamint a különböző fontos paraméterek kijelzése.

Az AmaTron 4 terminál

AmaTron 4 teaser1.jpg

Az AMAZONE az AmaTron 4 új ISOBUS terminállal és annak 8 collos többérintős színes kijelzőjével olyan ISOBUS terminált fejlesztett ki, amellyel a legnagyobb természetességgel lehet menet közben dolgozni.

Az Amatron 3 - Egy mindenkiért

Der Amatron 3 - Einer für alles

Az Amatron+ egy univerzális kezelőplattform vetőgépekhez, permetezőgépekhez és műtrágyaszórókhoz, mely lehetővé teszi a munkagépfunkciók, mennyiségvezérlések és az ellenőrzés optimális kezelését. A kezelése áttekinthető és logikus. A munkagépátfogó, grafikus-képes kezelőterminálként az Amatron+ jelentősebb, nagyobb fokú működési tartományt biztosít mint a munkagépspecifikus terminálok.

A CCI ISOBUS terminál

CCI ISOBUS-Terminal

A 2009-es Agritechnica kiállításon kitüntetett AMAZONE CCI ISOBUS-terminál a CCI (Competence Center ISOBUS) együttműködés eredménye. A terminál alapja valamennyi AMAZONE-munkagépnek- és eszköznek az ISOBUS szabványra történő átállításának.  

Az AMAPAD terminál

Terminal AMAPAD

Az innovatív AMAPAD kezelő-terminállal az Amazone teljeskörű és nagyértékű megoldást kínál olyan GPS-alkalmazásokhoz mint az automatikus, GPS-alapú szakaszolókapcsolás, kormányrendszerek valamint a Precision-Farming.

GPS-Track az AMATRON 3 részére

GPS-Track

A GPS-Track egy párhuzamos haladást segítő eszköz, melyet Ön a GPS-Switch-terminállal tud kombinálni. A rendszer valamennyi, újonnan kiszállított GPS-Switch-csomaggal kombinálható és valamennyi már működő GPS-Switch-rendszerhez utólagosan is ki lehet építeni.
Ha Ön a párhuzamos haladást segítő eszközbe szeretne beruházni és már használja a GPS-Switchet, akkor már nem kell egy további rendszerbe fektetnie, hanem egész egyszerűen meg tudja venni hozzá a megfelelő szoftver-modult és azt installálhatja. A GPS-Trackot nem csak műtrágyaszórók és permetezőgépek használata esetén tudja alkalmazni, hanem más munkagépekkel együtt is, mint pl. talajművelés, folyékonytrágya-kijuttatás stb.

GPS-Maps AMATRON 3-hoz

GPS-Maps für AMATRON 3

Az ISO-XML-adatmenedzsment mellett a terminál megbízás-kezelése képes arra, hogy applikációs (alkalmazás) kártyákat dolgozzon fel. Ezáltal, céltól és termináltól függően, több lehetőség is kínálkozik a részterület-specifikus applikációhoz – kártyától és érzékelőtől függően. Azt, hogy melyik rendszer alkalmas az Ön feltételeihez és igényeihez és majd melyik kerül felhasználásra kerül, Ön egyedül mint felhasználó dönti el.

Automatizált Szántóföldvonatkozású Dokumentáció (ASD)

Automatisierte Schlagbezogene Dokumentation (ASD)

Az elvégzett munkálatok dokumentálására az Amazone közösen a különböző partnerekkel bevezette az ASD (Automatizált Szántóföldvonatkozású Dokumentáció) elnevezésű portot. Számos elektronikus kártya támogatja a kényelmes, automatizált adatátvitel ezen formáját.