BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Biztonság

Az AMAZONE igénye az, hogy olyan munkagépeket dobjon piacra, melyek az optimális működésbiztonság mellett nagyfokú termékbiztonsággal is rendelkeznek.

Biztonsági készlet alapfelszereltségben

Safety-Set

Az új Safety-Set segítségével az AMAZONE ZA-M még több biztonságot nyújt. A nagy sebességű traktorok hátuljára szerelt berendezéseknek a közúti forgalomban egyértelműen
felismerhetőknek kell lenniük. Az AMAZONE cég a szigorú biztonsági követelményeket modern formatervezésbe integrálta. Hátrafele nagy felületű figyelmeztető táblák, valamint a világítóberendezés gondoskodnak a jobb észrevehetőségről. A körbefutó védőkengyel megfelel a balesetmegelőzési előírásoknak.(EN 14017).  A szennyfogók megakadályozzák a szórórendszer szennyeződését. A beépített létra jobb betekintést tesz lehetővé a tartályba, és így megkönnyíti a tisztítás ellenőrzését

Közúti szállítás

Straßentransport

Közúti szállításhoz a munkagépet gyorsan össze lehet csukni 3 m szállítási szélességre. A nagyméretű abroncsok a közúton is nyugodt haladást biztosítanak. A Cirrus szériában fékberendezéssel van felszerelve és így megfelel a 40 km/h megengedett sebességre vonatkozó közúti közlekedési előírás valamennyi pontjának.

Airkit ED ENVIROSAFE

Geprüfter Nachrüstsatz „Airkit ED“ für Einzelkornsämaschinen

A csávázott kukorica vetőmag kijuttatása a széles körben elterjedt és bevált alacsonynyomású vetéstechnikával 2009 óta a világ számos területén még csak alkalmas levegőelvezetéssel engedélyezett. Ezzel azt kell biztosítani, hogy a csávázószer nyomait tartalmazó távozó levegő ne kerüljön a környező levegőbe, ezzel védendő embert és környezetet.
Az AMAZONE Airkit ED megfelel valamennyi támasztott követelménynek és mint hatékony védőintézkedést fogadják el. Az Airkit ED valamennyi új ED01 és ED02 szemenkénti vetőgép számára opciós felszerelésként érhető el. Az ED01 és ED02 sorozat korábbi munkagépeinek tulajdonosai a rendszert csekély ráfordítással utólag is bővíthetik. Kérdezze meg kereskedőjét, aki készséggel ad Önnek tanácsot.
A törvényes előírásoktól függetlenül az AMAZONE ajánlja a csávázott vetőmagok esetében az Airkit ED használatát a távozó levegő elvezetéséhez – a munkabiztonság és a környezet érdekében.

Közlekedésbiztonsági szegély

Verkehrssicherungsleiste

A szériafelszerelésként kapható közlekedésbiztonsági szegély a magtakaró pálcák letakarásához használható szállításkor. A közlekedésbiztonsági szegély munkavégzés során az eszközön maradhat a tárolási helyzetében.