BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone elindítja a vetéstechnika „Generáció 2011“ elnevezésű programját

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A „Generáció 2011“ programmal az Amazone azonnali kezdéssel bevezeti a piacra a D9-es mechanikus függesztett vetőgépeinek és az AD típusú ráépített vetőgépeinek új sorozatát. A munkagépek jól felismerhetők az új dizájnról valamint az új típusjelzésről, ahol az 1.000 rövidítés mindig az adott fogásszélességet jelöli. Mindkét sorozat rendelkezik a 2,5 m, 3 m, 3,5 m és 4 m fogásszélességgel, valamint léteznek a „Special“ kivitelek a kisebb és a „Super“ típusok a nagyobb tartálytérfogattal.

Az 1.000 sorozat legfontosabb újdonsága a Roller Drill System RDS az új RoTeC-Control csoroszlyákkal és az új tömörítő kerekekkel. Az RDS biztosítja a pontos vetést nagyobb haladási sebesség esetén is. Ezenkívül új az a lehetőség, hogy a munkagépeket 16,6 cm-es csoroszlyatávolsággal szereljük fel.

Az új Roller Drill System RDS rendszer esetén előtérbe került annak filozófiája: „Pon-tos hengerezés, pontos vetés, rugalmas magtakarás”. Ennek értelmében az Amazone pontosam egymásra optimalizálta a sávosan tömörítő henger, a RoTeC-Control csoroszlyák és a tömörítő kerekek működési módját. A sávosan tömörítő hengerek először sávosan visszatömörítik a talajt pontosan a barázda mentén. Ebben a sima nyomban a rákövetkező RoTeC-Control csoroszlyák különösen nyugodtan haladnak, eközben rendkívül pontos magágyat tudnak húzni, mielőtt a vetőmagot a visszatömörített barázda-fenékre helyeznék. A csoroszlyákat követik a magtakaró pálcák vagy a tömörítő kerekek, melyek a vetőmagot a laza talajjal betemetik ill. a tömörítő kerekek meg is nyomják. Eközben a tömörítő kerekek nyomását a csoroszlyanyomástól függetlenül lehet állítani, szükség esetén a tömörítő kerekeket kompletten ki is lehet emelni.

A RoTeC-Control vetőcsoroszlya különlegessége a mindegyik vetőcsoroszlya oldalára szerelt Control 10 mélységmegvezető-tárcsa 10 mm széles felülettel vagy a Control 25 mélységmegvezető-tárcsa 25 mm széles felülettel. Mivel mélységhatároló tárcsák közvetlenül a vetőcsoroszlyák mellett haladnak, összehasonlítva más olyan csoroszlya-rendszerekkel, melyek hátulról rögzített mélységmegvezető-görgővel vannak szerelve, lényegesen pontosabb mélységmegvezetést tesznek lehetővé. Az akár 35 kg csoroszlyanyomással ezenkívül a ténylegesen ható csoroszlyanyomás összehasonlítva nagyobb, mivel a nyomás nem a mélységmegvezető görgőn vagy a csoroszlyán oszlik el, hanem kizárólag a csoroszlyára fejti ki hatását. Repce vagy korai vetés esetén száraz körülmények között gond nélkül lehet alacsonyabb csoroszlyanyomással vetni.

Ezenkívül valamennyi munkagépet nagyobb és kényelmesebb lépcsőfokokkal, szélesebb rakodórámpával valamint optimalizált pálcakiemelővel és -állítással szereltünk fel, ezzel a kezelhetőséget tovább javítottuk.

Ahogy az már a korábbi sorozatoknál is lehetséges volt, az új vetőgépeket is lehet kombinálni különböző talajművelő gépekkel, felkapcsolt hengerekkel és csoroszlya-rendszerekkel annak érdekében, hogy a felszereltséget az egyéni, helyi követelményeknek megfelelően lehessen optimalizálni. A mulcsvetéshez ajánljuk a forgólazító-sávosan tömörítő henger kombinációját az új fejlesztésű Roller-Drill-System rendszerrel.