BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az IT-Farming az Amazonetól, áttekintés

IT-Farming von Amazone im Überblick Az Amazone az elektronika területén végzett munkáit az IT-Farming kulcsszó alatt foglalja össze. A középpontban az Amapad ISOBUS-egység található mint univerzális kezelő-terminál, annak érdekében, hogy a vetőgépek, permetezőgépek és műtrágyaszórók kezelését, felügyeletét és dokumentációit optimalizálni lehessen. A meghatározott, definiált és a nyilvános portokon keresztül az Amapad egyidejűleg különböző további IT-Farming technológiákkal történő adatcsere hálózatának középpontjában található. 

Ezáltal nagyon kényelmes és biztonságos a rákapcsolódás az érzékelőkre, mint például a részterület-specifikus műtrágyázás vagy növényvédőszer-alkalmazások N-érzékelő-rendszereire, de a helyi számítógép dokumentációs- és kiértékelő rendszereire is. Annak az eldöntése, hogy melyik rendszer felel meg a legjobban az igényeknek és a kívánságoknak, nagyon rugalmas.

Mivel az elektronika a gyakorlatban egy sor ésszerű és új technológiát bocsát rendelkezésre, egyre inkább az intelligens növénytermesztés egyik legfontosabb alkotóelemévé válik. A munkagépek vezérlési- és szabályozási lehetőségei mellett meg kell említeni az adat-menedzsmentet. Így a táblaspecifikus paraméterek meghatározását (egyebek között pl. a talaj- és hozamértékeket) és a munkaadatokat valamint azok dokumentációját és kiértékelését egyre inkább automatizálni lehet. Az intelligens érzékelős-, vezérlési- és szabályozási technológiák lehetővé teszik az üzemi anyagok érezhető megtakarítását, hozzájárulnak a hozam-potenciálok még nagyobb fokú kiaknázásához és egyúttal kímélik a környezetet is.

A különböző IT-Farming alkalmazások fent bemutatott ábráit itt letöltheti pdf-formátumban (az elemek leírása német nyelvű).