BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Köztes termények vetéstechnikája

Köztes termények vetése és talajművelés egy munkafolyamatban

Amazone Kompaktscheibenegge mit GreenDrill

A köztes termények külön vagy talajműveléssel együtt történő vetéséhez ajánlja az AMAZONE a ráépített GreenDrill vetőgépet. Ez egyaránt kombinálható Catros, CatrosXL Certos kompakt tárcsákkal és Cenius mulcskultivátorral, KG forgó lazítóval vagy KE forgóboronával. A vetőmag elosztása ütközőtányérral történik.
A GreenDrill vetőegység vetőmagtartályának térfogata 200 l, ill. 500 l, lépcsővel könnyen elérhető. A vetőmagtartály alatti adagolóban vetőtengely található, amely a vetőmag tulajdonságaitól és a vetési mennyiségtől függően normál vagy aprómagvető kerekekkel szerelhető fel. A vetőtengely meghajtása elektromos, a ventilátoré pedig elektromos vagy hidraulikus.

Kényelmes kezelés
A gép vezérlésére az 5.2 kezelőterminál áll rendelkezésre. Ezzel működtethető a vetőtengely és a ventilátor is. Továbbá rendelkezésre áll egy választómenü a leforgatási próba támogatására, valamint a haladási sebesség, a megművelt terület és a munkaórák kijelzéséhez. A vetőtengely fordulatszáma automatikusan igazodik a változó haladási sebességhez, amint ezt a kezelőterminált a traktor 7-pólusú sebességjeladó csatlakozóaljzatához csatlakoztatja.

Meggyőző érvek
+ Köztes termények és apró vetőmagok vetése közvetlenül tarlóhántással vagy talajműveléssel együtt
+ Különböző adagolóhengerek érhetők el
+ Széles felületű bedolgozás az ütközőtányéron keresztül
+ A lépcsőn könnyen elérhető
+ Modern kezelő-számítógép két felszereltségi változattal