GPS-Switch az Avant vetőgéphez

GPS_Switch(1)_rdax_170x114.jpg

A vetőmag pontos lehelyezése

A GPS-Switch rendszerek műtrágyaszóróknál és szántóföldi permetezőgépeknél elért sikere után most a vetés áll a fókuszban. Ennek során az elektromos adagoló be- és kikapcsolását GPS vezérli. Különösen nagyszámú fordulási folyamatot igény-lő kis területek esetén döntő cél a gépkezelő tehermentesítése, és a munkavégzés eredményének javítása.

A GPS-Switch a gép pozíciójától és a gépkezelő beállításaitól függően vezérli az Avant elektromos adagolójának be- és kikapcsolását. Ezáltal a 6 m széles Avantnál az egyik elektromos adagoló lekapcsolásával lehetségessé válik a 3 m-es féloldalas kapcsolás.

A gyakorlatban gyakran előforduló túl- és alulvetések a kritikus helyeken, mint a fordulókban és az ék alakú területeken, ezzel minimalizálhatók. A vetési ablak így a múlté. A gépkezelő teljesen a jármű vezetésére koncentrálhat, és az elöl függetlenül dolgozó eszközökkel tiszta átmenet érhető el.

Vetőmag-megtakarítás és produktívabb használat: A klasszikus eljárásnál a vetőgép kikapcsolása csak kiemelés után történik meg, így a talaj felszínére vetőmag kerül, ez azonban a GPS-Switch rendszer alkalmazásával elkerülhető. A kijuttatott vetőmag lehelyezése tehát jobb. Az AMAZONE RTK-pontosságot ajánl az optimális be- és kikapcsolási pontok elérése érdekében.

A jövő már ma jelen van: Egyre kedveltebbé válnak ezenkívül a vetési térképek, amelyek alkalmazásakor a vetési erősséget a kis térbeli adottságokhoz lehet igazítani a szántóföldön – mint dombok és mélyedések vagy talajeltérések. A Task Controller és a GPS-Maps az AmaTron 3 terminál külön felszereltségeként lehetővé teszik a vetési térképek egyszerű átültetését. A szabványos formátumok importálhatók, amit aztán a rendszer teljesen automatikusan megvalósít. Eközben a térkép grafikus megjelenítése a háttérben jó áttekintést nyújt.


GPS-Switch für Avant (1) GPS_Switch_Saetechnik_manuell_120907_1
Túl- vagy alul vetések GPS-Switch nélküli kézi kapcsoláskor. A készülék be- és kikapcsolása kézzel történik.
GPS-Switch für Avant (2) GPS_Switch_Saetechnik_Vorgewende_120918_1
Az elektromos adagoló pozíciófüggő automatikus be- és kikapcsolása GPS-Switch segítségével.
  1. Virtuális forduló
  2. Tábla, az alkalmazási térkép különböző vetőmagmennyiséghez lehetséges
  3. Megművelt terület
  4. Avant automatikusan és pontosan kikapcsol