A ZA-V Control gépek szériafelszereltségéhez tartozik a gépspecifikus AmaSpread+ kezelő-számítógép.

Minden fontos funkció közvetlenül vezérelhető a megvilágított funkcióbillentyűkkel. A funkcióbillentyűknek és a megvilágított, nagyméretű szimbólumokat és számjegyeket megjelenítő 5,7 colos kijelzőnek hála minden funkció tisztán és egyértelműen látható. Az AmaSpread+ egyszerű kezelési struktúrája és menüfelépítése nagyfokú kezelési komfortot biztosít.

Az AmaSpread+ bal és jobb oldalon is akár 3 szakasz kapcsolására képes. Közvetlenül a terminálban minden beállítás eltárolható összesen 20 műtrágyához, és ezek bármikor ismét lehívhatók. A megművelt terület, a kiszórt mennyiség és a szükséges idők dokumentálásához az AmaSpread+ egy 99 feladatos feladatkezelővel rendelkezik.

Szériafelszereltségben Profis Controlként minden AmaSpread+ terminállal felszerelt ZA-V Control rendelkezik haladási sebességtől függő szórásmennyiség-szabályozás funkcióval, valamint a legmodernebb, két mérőcellás 200 Hz-es mérlegrendszerrel. Opcionálisan választható a ZA-V Profis Control gépekhez a dőlésszög-érzékelő, amelynek segítségével domboldalakon is mindig biztosított a pontos mérési eredmény.

A ZA-V Control ezen kívül támogatja az opcióként rendelhető üresjelzés-érzékelőket, amelyek a tartály jobb és bal oldalához külön jelzik a terminálon, ha a töltöttségi szint az előzetesen beállított érték alá csökken.

A Limiter V+ szintén kezelhető az AmaSpread+ terminálon. A műtrágya menüpontban elvégezhetők a mezsgye-, határ- és árokszórás különböző műtrágyafajtákhoz tartozó előzetes beállításai, amelyeket a kezelőfelület egyes funkcióbillentyűivel közvetlenül be lehet hívni. A gazda így az AmaSpread+ terminállal felszerelt mechanikus hajtású ZA-V-vel is egészen egyszerűen, a traktor vezetőüléséből gombnyomásra, precíz lépésekben tud váltani a mezsgye-, határ-, és árokszórás között a határhelyzettől függően.