Felszereltségek

FlowCheck a kifolyónyílások felügyeletéhez

A FlowControl kedvezőbb árú alternatívájaként az AMAZONE vállalat a FlowCheck felügyeleti berendezést kínálja a ZA-TS Hydro terméksorozathoz.

Miközben a FlowControl a kiszórási mennyiséget is képes oldaltól függetlenül ellenőrizni és állítani, a FlowCheck csupán az elakadást és az üresjárást észleli a kifolyónyílásoknál. Elakadás esetén mindkét rendszer gyorsan képes elhárítani a hibát a mennyiségszabályozó tolózár hirtelen nyitásával és zárásával, valamint a keverőmű forgásirányának ezzel egy időben történő megváltoztatásával. A gazdálkodó számára ez maximális üzembiztonságot jelent.

FlowCheck zur Überwachung der ­Auslauföffnungen (1) FlowCheck-Sensor_ZA-TS_Hydro_d0_20221013
FlowCheck érzékelők a hidraulika körben


További nformáció + Kevesebb információ -

SafetySet – az alapfelszereléshez tartozik

A SafetySet az alapfelszerelés részeként nyújt nagyobb biztonságot. A körbefutó védőkorlát megfelel a baleset-megelőzési előírások követelményeinek. Hátrafelé nagy felületű figyelmeztető táblák, valamint LED-es világítóberendezések gondoskodnak a jobb észrevehetőségről a közúti forgalomban.

További nformáció + Kevesebb információ -
Der tiefgezogene Behälter (1) ZA-TS4200_livo_A_Quick_Hitch_Adapter_d1_20220929

Quick Hitch adapter

Az Ultra vagy Ultra-Profis vázzal ellátott függesztett műtrágyaszórók 4500 kg hasznos terhelésig Quick Hitch gyorscsatlakozó rendszerrel szerelhetők a traktorra. Ehhez a hárompont-felfüggesztést egy Quick Hitch adapter helyettesíti.

További nformáció + Kevesebb információ -
Leermeldesensor (1) ZA-TS_Leermeldesensor_001_d1_141217_150pro

Ürességjelző érzékelő

Ha lejtőn szór vagy határszórás esetén előfordulhat, hogy egy garatcsúcs hamarabb kiürül, mint a többiek. A két kifolyónyílás ellenőrzéséhez az AMAZONE további kiürülésérzékelőket ajánl. Egy korán jelentkező kiürülés esetén az üres garatcsúcs a kezelő terminálon pirosan jelenik meg, hogy a vezető időben figyelmeztetve legyen.

A gépkezelő idejében kap figyelmeztető jelzést a terminálon, mikor az egyik garatcsúcs csaknem üres.

További nformáció + Kevesebb információ -
Halter für GPS-Empfänger (1)GPS-Halter_Duengerstreuer_117534-A001_d0_20221007_d2_221020

Tartó a GPS-vevő számára a műtrágyaszóróhoz

A 12 m-es GPS-csatlakozókábellel ellátott tartó arra szolgál, hogy a traktor helyett a műtrágyaszóróra szereljen GPS-vevőt. Ha a traktort gyakran cserélik, pl. megosztott géppark esetén, a GPS-vevő a műtrágyaszórón maradhat. Használat közben a GPS-vevő mindig jóval a műtrágyaszóró felett helyezkedik el.

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_2200_profis_tronic_d0_kw_1326_d2_181106_rdax_170x127.jpg

Felgördülő takaróponyva

Minden S és L tartályhoz rendelhető kézi működtetésű vagy hidraulikusan távvezérelhető, felgördülő takaróponyva. Szorosan rásimulva biztosan lezárja a tartályokat, összetekert állapotban pedig maximális betöltőnyílást biztosít. A felgördülő takaróponyvát az S 600-as és az L 800-as tartálymagasítóval is lehet kombinálni.


„A felgördülő takaróponyva praktikus: Pontosan záródik, kívül tartja az esővizet, feltekert állapotban pedig egyáltalán nem zavaró.”
(dlz agrarmagazin – A ZA-TS „Dobóatléta” tartóstesztje · 2016/01)

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_Details_d0_kw_P9179280_d2_181106_rdax_170x127.jpg

Felhajtható takaróponyva

Az S tartályhoz a felgördülő takaróponyva alacsony költségű alternatívájaként egy nagy kémlelőablakkal rendelkező felhajtható takaróponyvát lehet választani.

A felhajtható takaróponyva karbantartási pozícióban könnyen tisztítható belűről.

További nformáció + Kevesebb információ -

Legyen világosság – A munkavilágítás többfunkciós használata

A szóráshatároló ernyő, a szórószerkezet és a belső tartályvilágítás

A ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz a standard LED-es világítás kiegészítéseként opcionálisan munkavilágítás-készlet is rendelhető.

Ennél a megoldásnál LED-es munkafényszórók találhatók a tartályban, a szórótárcsák felett és a műtrágyaszóró két oldalán. Ez biztosítja, hogy a felhasználó még sötétben is ellenőrizheti a tartály töltöttségi szintjét, és elegendő fény áll a rendelkezésére a szórótárcsák cseréjéhez és a szórólapátok teleszkópjainak beállításához.

A munkavilágítás a műtrágyaszóró szoftverébe van integrálva, így a traktor vezetőfülkéjéből, az ISOBUS terminálról távirányítható.

Az oldalsó két LED-es munkalámpa a sötétben kiválóan megvilágítja a bal és jobb oldali szóráshatároló ernyők területét.

Es werde Licht (2) ZA-TS_Details_d0_cw_IMG_1494
Belső tartályvilágítás
Es werde Licht (1) ZA-TS_Detail_d0_kw_P6172700_d2_221020_1
A szórószerkezet megvilágítása stabilan van integrálva a világítástartóba.











Feltöltési segédfunkció

Es werde Licht (3) ZA-TS_Details_d0_cw_IMG_1472_Beleuchtung_an_d2_221020
Ha a munkavilágítás folyamatosan világít, a mennyiség elérte az előírt értéket.

A gyakorló szakemberek különösen szeretni fogják azt a feltöltési segédfunkciót, amelyet a munkavilágítás és a Profis mérlegrendszer nyújt. A munkavilágítás villogása, illetve világítása már a feltöltési folyamat során jelzi a töltöttségi szintet. Nincs szükség még egy személyre és nem kell többször is kiszállni ellenőrzés céljából.

További nformáció + Kevesebb információ -

Kombinált első-hátsó elhelyezés – a pontosság új szintje

Kettőt egy csapásra

Azoknak az ügyfeleknek, akik egy menetben egyszerre két különböző műtrágyát akarnak kiszórni, az AMAZONE frontfüggesztésű gép egyedülálló lehetőségét kínálja. A kevert műtrágyák egy műtrágyaszóróval történő szórásától eltérően ennél a változatnál minden műtrágyaszórót be lehet állítani az adott műtrágya tulajdonságaihoz. Ez úton el lehet érni a tökéletes keresztirányú eloszlást mindkét műtrágya esetében. Szintén lehetséges a kiszórás két különböző alkalmazási térképpel.


Kényelmes és megbízható

Annak érdekében, hogy a traktor elején lehetővé tegyük a műtrágyaszóró „fordított” működését, egy intelligens szoftvert használunk, ami a szórófunkciót megbízhatóan tükrözi és gondtalan munkát eredményez. Ezen a módon még a normál-, mezsgye-, határ- és árokszórást is probléma mentesen lehet kapcsolni. A fordulóknál az optimális kapcsolási pont az automatikus be- és kikapcsoláshoz is be lett állítva.


A frontfüggesztés előnyei:

  • A lehetőség, két különböző fajta műtrágya kiszórása egy munkanapon
  • Nagyobb kapacitás további tartálytérfogattal az önjáró előnyeivel együtt - fordulékony és gyors
  • A frontfüggesztés valamennyi ZA-V és a ZA-TS típusú ISOBUS műtrágyaszóróval használható
További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_Abstellrollvorrichtung_001_d2_150130_rdax_170x154.jpg

Lehajtható görgős szállító- és leállító berendezés

A lehajtható görgős szállító- és leállítóberendezés megkönnyíti a műtrágyaszóró fel- és lekapcsolását, valamint mozgatását az udvaron. A görgők gyorsan be- és kihajthatók, és optimálisan védettek a szennyeződések ellen. A műtrágyaszórón maradnak – így személycserekor már nem kell keresni őket.


„A stabil (elöl kormányzott), fékkel ellátott görgők egyetlen határozott lépéssel be- vagy kihajthatók. Jobb nem is lehetne.”
(profi – „Négy műtrágyaszóró összehasonlítása” gyakorlati teszt 2016/01)

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_2000_profis_tronic_003_d1_150903_45pro_rdax_170x121.jpg

Leállítóberendezés talppal

A lehajtható görgős szállító- és leállítóberendezés alternatívájaként egy jutányos árú leállítóberendezés is rendelkezésre áll az integrált talpakra történő leállításhoz.

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_Kalibriervorrichtung_DSC01638-1_d1_160408_rdax_170x121.jpg

Kalibráló berendezés

A szórótárcsa leszerelése nélküli komfortos szórásmennyiség szabályozásához a bal vagy a jobb oldalon egy oldalsó leforgató berendezés áll rendelkezésre.

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-TS_akt_201702_05.jpg

Létra a biztonságos felmászáshoz

A tartály külső elérésének optimális biztosításához a széles L-magasítók létráin kívül a keskeny magasítókhoz is van létra, amely a bal és/vagy jobb oldalra szerelhető fel.


„Az Amazone a létra kialakításánál is etalont alkotott: A (rozsdamentes acél) létrafokok mindkét oldalon jó illeszkednek a szerkezetbe és nem nyúlnak túl a vázon.”
(profi – „Négy műtrágyaszóró összehasonlítása” gyakorlati teszt 2016/01)

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.