Üres állapot érzékelő | Lejtőszóró készlet | Szórótárcsa-hajtás

Hangstreuset (1) Streuflanken_mit_Hangstreuset_quer_d1_230109_CMS

Lejtőszóró készlet – Lejtőn is pontos műtrágyaeloszlás

Homogén növényállományok domboldalakon
A pontos műtrágyaelosztás a teljes munkaszélességben a homogén és erőforrás-hatékony növénygazdálkodás, valamint a teljes terméspotenciál kihasználásának alapja. Sík területen ez nem jelent nehézséget a mai technológia számára. Domboldalakon a domborzat jelentős hatással van a szórási felületre, és ezáltal a műtrágya eloszlására a területen.


Egyszerű különleges kivitel nagy hatékonysággal
Ezekben a munkahelyzetekben a műtrágyaszóró dőlése miatt megváltozik az a pont, ahol a szóróanyag a tárcsára ér. A lejtőszóró készlet tovább kíséri a műtrágyát a tárcsáig, minimalizálva ezzel a lejtő hatását. Az ausztriai Innovation Farm által végzett tesztek bizonyítják a ZA-V pontos keresztirányú eloszlását még meredek domboldalakon is. 


  • „Gazdasági szempontok mellett ez a környezet szempontjából is fontos ökológiai előnyökkel jár.” 
  • „Lejtőre merőleges haladás lejtőszóró készlettel: Lejtőszóró készlettel [...] 4,9%-os variációs együttható volt megállapítható.” 

(„Landwirt” – A műtrágya pontos kijuttatása domboldalon is· 2022.11.)

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-V_mech_Streuscheibenantrieb_d1_181214_p50_rdax_170x84.jpg

Tronic - mechanikus meghajtás

Mechanikus meghajtású ZA-V műtrágyaszórónál a szórószerkezetet a keverőszerkezethez hasonlóan az erőleadó tengely hajtja meg. Ebben az esetben a műtrágyaszórót alapkivitelben egy dörzskuplungos kardántengely védi a túlterheléstől. A traktor behajtó fordulatszáma egy központi hajtómű módosítja, hogy a szórótárcsák magasabb fordulatszámon forogjanak. Ezen az úton lehet alacsony motorfordulatszám mellett, maximális munkaszélességben a műtrágyát üzemanyagtakarékosan kiszórni.

  • A kezelőszámítógép fajtájától függően mechanikusan meghajtott műtrágyaszórók esetén két - nyolc szakasz kapcsolható.


„Egyszerű és előnyös szakaszolás. Már a ZA-V mennyiségállításával is jó eredmények érhetők el a szokásos munkaszélességeknél.”
(„top agrar” – rendszer-összehasonlítás „Ék alakú terület automatikus szórása:melyik rendszer megfelelő?”)

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-V_hydr_Streuscheibenantrieb_d1_181214_p50_rdax_170x84.jpg

Hydro - Hidraulikus meghajtás

A hidraulikus hajtású ZA-V Hydro műtrágyaszóróval a traktor motorjának fordulatszámától függetlenül, különböző szórótárcsa-fordulatszámmal lehet dolgozni. Ilyen módon különösen kényelmes és pontos a kiszórás,
valamint oldaltól függetlenül aktiválható a mezsgye-, határ- és árokszórás. A szántóföld szélén végzett egyes szórási funkciók között menet közben át lehet váltani. Ha a beállított fordulatszám nem felel meg a szántóföld széli pontos kiszóráshoz, akkor menet közben az is módosítható a terminálon keresztül. A rendszer automatikusan elmenti az adott határhelyzetre vonatkozó módosításokat a terminálon.


  • A szórótárcsa-fordulatszám oldalfüggetlen szabályozása még pontosabb szórást tesz lehetővé ék alakú területeknél. A Section Control funkcióval együtt akár 16 szakasz is lehetséges. 
  • Szériában elérhető nyomószűrővel


„A szántóföld határán végzett műtrágyakímélő, egyszerűen átkapcsolható és állítható szórás mellett a ZA-V Hydro további előnye, hogy a műtrágyaszóró a traktor motorfordulatszámától függetlenül dolgozik, így kevesebb üzemanyagot fogyaszt.”
(„AGRARTECHNIK” 2017/06 – ZA-V 2700 Profis Hydro menetpróba)

További nformáció + Kevesebb információ -

Szórószerkezet Soft Ballistic rendszerrel

A ZA-V modern szórószerkezete a széles tolózárnyílásának köszönhetően akár 390 kg/perces átbocsátási teljesítményt is képes biztosítani. A tolózárnyílásba kifutó garatcsúcsnak köszönhetően elkerülhetők a visszamaradó mennyiségek és egyszerű a tisztítás.

A mennyiségi hatást kompenzáló kifolyónyílás szabadon helyezkedik el a szórótárcsa felett. A megoldás előnye, hogy a műtrágya a szórótárcsa közepéhez nagyon közel, a szórótárcsa legkisebb kerületi sebességű pontjába érkezik, ami különösen kíméli a műtrágyát. A gép ezután rendkívül kíméletesen gyorsítja fel a műtrágyát. A szóráskép minden kiszórási mennyiségnél és haladási sebességnél ugyanolyan marad, és teljesen független a szórási mennyiségtől.

A ZA-V függesztett műtrágyaszórókon a teljes szórórendszer nemesacélból és kiváló minőségű üvegszál-erősítésű műanyagból készült, ami hosszú élettartamot biztosít, és növeli a használt gép értékét értékesítéskor.

További nformáció + Kevesebb információ -

SBS – Soft Ballistic System (kíméletes műtrágyakezelési rendszer)

A műtrágya különösen kíméletes kezelést igényel, mivel csak így biztosítható a pontos és kifogástalan elosztás a növények részére a teljes munkaszélesség mentén. Az a műtrágya, amely már a műtrágyaszóróban megsérül, nem szórható ki megbízható pontossággal. A ZA-V keverőszerkezete, adagolóelemei és szórótárcsái optimálisan illeszkednek egymáshoz. Ez kíméli a műtrágyát, és biztosítja annak optimális hatásait.


Kettős átfedés 36 m munkaszélességig

  • A ZA-V szórószerkezetét háromdimenziós szórásképek segítségével fejlesztették ki, hogy tökéletes keresztirányú elosztás jöjjön létre. Az SBS rendszernek köszönhetően akár 36 m munkaszélesség is megvalósítható. A nagy átfedési zónák tökéletes szórásképről gondoskodnak.


SBS – Soft Ballistic System (1) Streubild_ZA_V_150309


További nformáció + Kevesebb információ -

Szórótárcsák QuickSet rendszerrel

Mindössze 3 szórótárcsapár lefedi a teljes, 10 m és 36 m közötti munkatartományt. A munkaszélességet egyszerűen, gyorsan és biztonságosan lehet beállítani a szórólapátok helyzetének állításával. A QuickSet állítórendszernek hála a szórólapátok beállításához nincs szükség semmilyen szerszámra.

A szórótárcsák alapesetben a műtrágyakímélő 720 ford./perc fordulatszámon működnek.

A ZA-V új fejlesztésű szórólapátjai speciális alakjuknak, valamint a felső és alsó végükön található műtrágyaleadási pontoknak köszönhetően kiváló keresztirányú eloszlást biztosítanak.

A különböző szórólapátegységek gyorsan és egyszerűen kicserélhetők a cserélőrendszer segítségével. Tökéletes megoldás azoknak a felhasználóknak, akik többféle művelőútrendszert és műtrágyát használnak.


„Az AMAZONE praktikusan oldotta meg a szórásszélesség beállítását is. Ezt szerszám nélkül, közvetlenül a szórólapátokon lehet beállítani, a szórólapátok szöge egy forgáspont körül állítható és egy rugóterhelésű kar reteszeli őket.”
(„profi” 2015/03 – ZA-V 2000 Profis Tronic műtrágyaszóró menetpróba)


1. Szórólapátok
2. Szórótárcsatest
3. Egyértelmű skálapozíciók
4. QuickSet állítórendszer a szórólapát helyzetének gyors beállításához

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-V_Ruehrwerk_001_d1_141202_29proz_rdax_170x133.jpg

Az intelligens keverőszerkezet

A ZA-V új mechanikus csillag alakú keverőszerkezete közvetlenül a mélyen elhelyezett kifolyónyílás fölött helyezkedik el, és így állandó és folyamatos műtrágyaáramlást biztosít minden kiszórási mennyiségnél. A keverőmű fordulatszáma csupán 45 ford./perc, így különösen kíméli a műtrágyát. Ha a tolózárak mindkét oldalon zárva vannak, csökken a keverőmű fordulatszáma, hogy ne károsodjon feleslegesen a műtrágya.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.