Szóráshatároló rendszerek | Határszórás

Grenzstreusysteme

Szóráshatároló rendszerek

Hatásos és pontos – csak ott szór, ahol a műtrágya használ a növényeknek





Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_rdax_170x90.jpg
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
Mezsgyeszórás (hozamorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes előírt mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.



Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_201508311_rdax_170x90.jpg
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás (környezetorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozóval kombinálva kiigazításra kerül.



Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_201508312_rdax_170x90.jpg
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor a műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos távolságot kell tartani a víztől. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.



Grenzstreuen mit Grenzstreuschirm (1) Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831
  1. Munkaszélesség 2) Munkaszélesség

Határszórás szóráshatároló ernyővel
Amennyiben az első művelőút a tábla szélén található, a határszórást (hozamorientált beállítás) a szórótárcsák működési tartományának féloldali kikapcsolásával lehet megvalósítani. Nem kerül műtrágya a táblahatáron túlra, a tábla belső részein a műtrágyázás optimális marad.



Ágyásszórás kétoldali ágyásszóró ernyővel
A nyomvonal bal és jobb oldalán ágyásokba ültetett különleges növénykultúrák műtrágyázásához kínálja az AMAZONE az ágyásszóró ernyőt. Ez a traktor nyomvonalát közel műtrágyamentesen tartja. Az ágyásszóró ernyőt kézzel lehet működtetni, vagy opcionálisan hidraulikus módon a traktor vezetőülésből.

Beetstreuen mit beidseitigem Beetstreuschirm (1) Beetstreuschirm_d0_cw_4876_d1_160512_CMS

Beetstreuen_001_d0_20150831_rdax_170x99.jpg
  1. Munkaszélesség 2) Munkaszélesség


További nformáció + Kevesebb információ -

Limiter V+ szóráshatároló

Elektromos Limiter V+
A Limiter V+ szóráshatároló különlegesen pontos elektromos állításával a mindenkori táblahatároknál kényelmesen, a vezetőfülkéből, műtrágyaszórás közben lehet váltani a mezsgye-, határ- és árokszórás funkciók között. A Limiter V+ szóráshatároló alul nyitott kivitele lehetővé teszi, hogy a szóráshatároló ernyő felülről, finom fokozatokban forduljon be a területhatár felé eső szórási felületbe:

1. Ha a Limiter V+ csak kis mértékben van leengedve, akkor csupán a hosszú szórólapátok műtrágyaáramát téríti el.
2. Ha a Limiter V+ mélyebbre van állítva, akkor minden szórólapát műtrágyaáramát eltéríti.
3. Ha teljesen le van engedve, akkor a lamellák pontos szórásképet biztosítanak a határon.

További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-V_3200_Detail_002_d1_160512_55proz_rdax_170x58.jpg

Mezsgye-, határ- és árokszórás

A táblával határos szántóföldek, utak, vagy felszíni vizek közelében végzett műtrágyaszórási munkákhoz a ZA-V felszerelhető a Limiter V+ szóráshatárolóval. A szóráshatároló finom lépésekben leengedhető a műtrágyaáramba. A szórótárcsa középpontja körül elfordítható állítószerkezettel különböző munkaszélességekhez és műtrágyafajtákhoz lehet beállítani a Limiter V+ egységet. Ilyen módon pontos szórási kép érhető el a terület határainál.


1. Normál szórás
2. Mezsgyeszórás
3. Határ- és árokszóró

További nformáció + Kevesebb információ -

Limiter V szóráshatároló berendezés

Limiter V hidraulikus szóráshatároló

Mezsgye-, határ- és árokszóráshoz kínáljuk hidraulikusan kezelhető Limiter V típusú szóráshatárolónkat. Szórás előtt határhelyzettől függően egy csapszeg segítségével lehet a Limiter V ajánlott leengedési mélységét átállítani. Ezt követően a Limiter V szóráshatárolót a tábla szélén hidraulikus módon a kiválasztott helyzetbe lehet süllyeszteni, majd a táblában ismét fel lehet emelni.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráshatároló ernyő

Arra az esetre, ha közvetlenül a tábla szélén haladva a tábla belseje felé kell szórni a műtrágyát, rendelkezésre áll egy szóráshatároló ernyő.  Lehajtott szóráshatároló ernyő esetén csak a tábla közepe felé mutató szórótárcsa szór, ami úgy tereli a műtrágyát, hogy az csak a traktor után, a tábla közepe felé szóródik, de a táblaszélen túlra nem. A szóráshatároló ernyő a bal és jobb oldalon is használható határszóráshoz. A szóráshatároló ernyőt kézzel lehet működtetni, vagy opcionálisan hidraulikus módon a traktor vezetőülésből. Felhajtott helyzetben a szóráshatároló ernyő nem befolyásolja a normál kiszórást.

További nformáció + Kevesebb információ -
Bewiesene Präzision! (3) ZA-V_2700_profis_tronic_MF_003_d1_230127_CMS

Bizonyított pontosság! Szóráshatárolási próba az Innovation Farm-nál

A kiváló határszórási eredményeket szántóföldi próbák bizonyítják
A szántóföldi próba célja az volt, hogy megmutassa, hogy a szóráshatároló rendszerek és berendezések nemcsak ökológiai előnyökkel járnak, hanem nagymértékben befolyásolják a terméspotenciált is a peremterületen. Hogy a teljes műtrágyamennyiséget ki lehessen juttatni a tábla határáig, viszont a tábla határán túlra ne kerüljön műtrágya, precíz technológiára van szükség.

Bewiesene Präzision! (2) Tabelle
Hektáronkénti és éves többlethozam a szóráshatároló rendszerek használatával, 18 m-es munkaszélesség mellett, a szóráshatároló rendszer nélküli referenciákhoz képest. (top agrar 2022/07, Forrás: Innovation Farm) A számítás alapja: Pétisó: 650,– €/t ∅ Búza hozama: 7,8 t/ha Bevétel: 350,– €/t

Az egyszerű és pontos Limiter kiváló belépő szintű megoldás a szóráshatároló rendszerek világába. A Limiter V+ elektromos szóráshatároló remek lehetőséget kínál az optimális potenciál kihasználásra azáltal, hogy a megengedi, a vezető a traktor vezetőüléséből reagáljon a változó határhelyzetekre.


A kísérlet legfontosabb megállapításai

  • „Minél nagyobb a munkaszélesség vagy minél inkább aprózódott a területszerkezet, annál kifizetődőbbek a szóráshatároló rendszerek.” 
  • „Valamennyi szóráshatároló rendszer jelentősen képes csökkenteni a határon túlra szórt műtrágya mennyiségét.” 
  • „A táblahatáron kívülre jutó mennyiség részaránya lamellás blokkos és hidraulikus rendszereknél csupán kb. 2,5 %.” 

(top agrar – „Pontosan határolt szórás” · 2022/07)


Bewiesene Präzision! (1) Feld_250pro_CMS
Az ábra a határszórás módszerét mutatja, amely során a szántóföld határán túlra lehetőség szerint nem szabad műtrágyát kijuttatni.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.