Szórótárcsa-hajtás | Szórószerkezet

ZA-M_Detail_001_d1_090731_rdax_170x103.jpg

Nemesacélból készült műtrágyaszóró rendszer

Nemesből nemeset

A ZA-M műtrágyaszórók teljes műtrágyaszóró rendszere nemesacélból készül:

  • a garatcsúcsok a keverőspirálokkal
  • a komplett fenékrész az adagoló tolózárakkal és a hidraulikus működtetésű tolózárakkal
  • a szórótárcsák a szórólapátokkal
  • a teljes körülfogó árnyékoló lemez


SBS – Soft Ballistic System

Tökéletes összjáték:

  • keverőszerkezet
  • garatcsúcs
  • fenékrész
  • kettős tolózár
  • szórótárcsák és árnyékoló lemezek


Előnyei:

  • könnyű ápolás a műtrágyaszóró nyitott építésmódja következtében
  • kifogástalan működés a robusztus és karbantartásmentes olajfürdős hajtómű, a keverőtengely nemesacél lánchajtása, az erősre méretezett rugók és hidraulikus munkahengerek, valamint a robusztus gépváz következtében
További nformáció + Kevesebb információ -
Das Ölbadgetriebe (1) ZA-M_Oelbadgetriebe_d2_170914

Az olajfürdős hajtómű

Évtizedeken át megbízható 
Az olajfürdős hajtómű az AMAZONE kéttárcsás műtrágyaszóró elnyűhetetlen motorja. Az AMAZONE hajtóművek már 100 000-szer bizonyítottak, karbantartást nem igényelnek, a hajtóműkárok ellen túlterhelés elleni védelemmel rendelkeznek.


Optimális gyártás:  Aktív környezetvédelem az első lépéstől kezdve

  • Energiamegtakarítás az optimalizált nagyszériás gyártási folyamatoknak hála 
  • A nyersanyagok lehető legjobb kihasználása processzoros vezérlésű vágási és hajlítási technológiákkal 
  • A modern elektromos bemártó (KTL) festési eljárás kimagasló (járműipari minőségű) korrózióvédelmet garantál
További nformáció + Kevesebb információ -
ZA-M_Abdrehprobe_001_d1_090804_43Proz_rdax_170x137.jpg

A szórásmennyiség beállítása: egyszerű – megbízható – pontos

A szórási mennyiség szerszám nélkül állítható

A nagyon terjedelmes szórási táblázatok segítségével választható meg előre a szórásmennyiség és a munkaszélesség. A nagyra méretezett skálák segítenek Önnek a szórásmennyiség adagoló tolózárak segítségével történő pontos beállításában. A beállítást a gép hátulján vagy a kezelőterminálon lehet elvégezni.

Die Streumengeneinstellung (1) Streumengeneinstellung

Az elzáró tolózárak nyitásával vagy zárásával a beállított műtrágya mennyiség a gép két oldalán egymástól függetlenül a szórótányérokra juttatható.

  1. Adagoló tolózár
  2. Elzáró tolózár


Die Streumengeneinstellung (2) Streumengeneinstellung_2

A szórásmennyiség ellenőrzése nagyon egyszerűen, leforgatási próba segítségével történhet az anyagtulajdonságok (folyási viselkedés stb.) meghatározása céljából.




További nformáció + Kevesebb információ -

A munkaszélesség beállítása: OM OmniaSet szórótárcsák a legnagyobb precizitásértn

Az OM OmniaSet szórótárcsák elfordítható szórólapátokkal vannak felszerelve, amelyek különösen precíz és megbízható szórásképről gondoskodnak. A szórólapátok a gépkezelő látókörében elhelyezkedő, jól leolvasható skála segítségével nagyon egyszerűen, és szerszám használata nélkül pontosan beállíthatók. Az AMAZONE cég széles körű szórási táblázatokat nyújt Önnek minden műtrágyafajta, vetőmag és csigaölő szer részére. Az OM OmniaSet szórótárcsák teljes mértékben nemesacélból készülnek, és egyszerűen szerelhetők.

A minőségi gabonatermesztés érdekében előnyös a késői fejtrágyázás. AMAZONE szórótárcsák esetén ez az eljárás nagyon könnyen lehetséges a szórólapátokon a lapáttoldatok felhajtásával.

További nformáció + Kevesebb információ -
SBS – Soft Ballistic System

SBS – Soft Ballistic System (kíméletes műtrágyakezelési rendszer)

Az alapelv: a műtrágya kíméletes kezelése a nagyobb biztonság érdekében


Kíméletes vezetés
Az AMAZONE Soft Ballistic System kíméletes műtrágyakezelési rendszer olyan keverőelemeket tartalmaz, amelyek alakjuknál fogva széles felületen terelik kifelé a műtrágyát a tartályból. Nem képződik műtrágyatölcsér a tartály közepén.

Sanfte Führung


Kíméletes adagolás:
A műtrágyának közvetlenül a szórótárcsa közepére történő adagolása különösen előnyös, mivel a szórótárcsák kerületi sebessége e területen rendkívül kicsi.

Sanfte Aufgabe


Kíméletes lendületbe hozás
Az AMAZONE Soft Ballistic System 720/perc tárcsafordulattal kíméletesen hozza lendületbe a műtrágyát. Még az alacsony törőszilárdságú műtrágyafajták is megtartják szórási tulajdonságaikat.

Sanfter Schwung
  1. 720 1/min


Kíméletes kijuttatás:
Az AMAZONE Soft Ballistic System csak annyi energiát ad át a műtrágyának, amennyi az optimális röppálya és a pontos szóráskép érdekében szükséges.

Sanfter Abwurf
  1. A szórólapát „vontatás” pozícióban 2) Forgásirány


Biztonság szériafelszereltségként
Az ásványi trágya különösen kíméletes kezelést igényel, mivel csak így biztosítható a pontos és kifogástalan elosztás a növények részére a teljes munkaszélesség mentén. Az a műtrágya, amely már a műtrágyaszóróban megsérül, nem szórható ki megbízható pontossággal. Az AMAZONE Soft Ballistic System (kíméletes műtrágyakezelési rendszer) biztonsági „csomagként” már a szériafelszereltségű ZA-M függesztett műtrágyaszórókba van beépítve. A keverőszerkezet, az adagolóelemek és a szórótárcsák optimálisan illeszkednek egymáshoz. Ez kíméli a műtrágyát, és biztosítja annak optimális hatásait.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.