Adagolás | Szállítópálya

System Airstar: Präziser Dosierantrieb (SPECIAL) (1) Centaya3000-Special-RoTeC_d0_kw_P9084613_d1_221017_SPECIAL

Airstar rendszer: Precíz adagolóhajtás

  1. Elektromos adagolóhajtás: A Centaya Special gép alapfelszereltségéhez tartozó elektromos adagolóhajtás szabályozásáról az AmaTron 4, illetve egy tetszőleges ISOBUS terminál gondoskodik. A kalibrálás az elektromos hajtás segítségével kényelmes és teljesen automatikus. Az elektromos hajtás olyan további funkciókat kínál, mint pl. a vetőmag előadagolása a terület elején, továbbá a vetőmagmennyiség növelése vagy csökkentése a munka során. A Centaya esetében a sebesség megállapításához különböző jelforrások állnak rendelkezésre. A radarérzékelő, az impulzuskerék vagy a GPS-jel mellett a traktor sebességjelét is fel lehet használni.
  2. Gyorsürítés: A vetőmag kiürítése a vetőmagtartályból gyorsan és egyszerűen történik a gyorsürítő segítségével, amely jól hozzáférhetően van elhelyezve a vetőmagtartályon.
  3. Visszamaradó mennyiségek leürítése: A visszamaradó mennyiségek leürítéséhez egy tolózár nyílik ki és a tartály tartalma kiürül a kalibráló edénybe.
  4. Az adagolóhengerek könnyen cserélhetők: Az adagolóhengerek könnyen kicserélhetők a vetőmag-adagolóban. Így mindenfajta vetőmag és vetésmennyiség esetén, még nagy munkasebességek mellett is, biztosított a pontos és kíméletes, kifogástalan hosszanti eloszlású adagolás.
További nformáció + Kevesebb információ -
Dosierwalzen_Uebersicht_001_d1_200401

Adagolóhengerek minden vetőmaghoz

A különböző szállított mennyiséghez alkalmas speciális adagolóhengerek pontosan és kíméletesen adagolják a vetőmagot az elosztófejbe. Az alapfelszereltségként szállított 3 adagolóhenger a vetőmagfajták akár 95%-ához sikerrel használható. További hengerek érhetőek el például kukoricához vagy különleges kultúrákhoz. A cserélhető adagolóhengerek az alábbi kiszórási mennyiséghez alkalmazhatók: Apró vetőmag (1,5 kg/ha-tól), közepes méretű vetőmag (kb. < 140 kg/ha), normál vetőmag (kb. > 140 kg/ha).

  1. 7,5 ccm: pl. lenhez, mákhoz
  2. 20 ccm: pl. repce, tarlórépa, lucerna esetén
  3. 100 ccm: pl. köztes termények keverékéhez
  4. 120 ccm: P l. Zöldtrágya növények, kukorica és napraforgó számára
  5. 210 ccm: pl. tönkölybúzához, zabhoz, búzához
  6. 600 ccm: Pl. tönkölybúzához, zabhoz, búzához
További nformáció + Kevesebb információ -
Hoher Bedienkomfort (SPECIAL) (1)

Magas szintű kezelési kényelem – Comfort csomag 1, TwinTerminal 3.0-val

A kalibrálás és a maradékürítés még egyszerűbbé tételéhez az AMAZONE a Comfort csomag 1-et kínálja TwinTerminal 3.0-val, az elektromos adagolóhajtáshoz ISOBUS-kapcsolattal. A TwinTerminal közvetlenül a SmartCenterbe van beszerelve a kalibráló gomb helyett. Ez a helyzet jelentős előnnyel jár: A járművezető a kezelést és az adatbevitelt a kalibráláshoz most közvetlenül a vetőgép mellett is elvégezheti, ezzel megtakaríthatja a traktorra való többszörös fel- és leszállást.

A TwinTerminal 3.0 víz és por ellen tömített, 3,2 colos kijelzővel ellátott házból, és a kezeléshez négy nagy gombból áll.

További nformáció + Kevesebb információ -
Segmentverteilerkopf mit elektrischer Halbseitenschaltung (1) Centaya3000Special_d0_kw_P8234438_d1_221014

Szegmens-elosztófej elektromos féloldalas kapcsolással

A szegmens-elosztófej a vetőmagtartály mögé és közvetlen a csoroszlyák fölé van helyezve. Ez az elrendezés rövid haladási utakat biztosít a vetőmag számára.

Az opcionális elektromos féloldalas kapcsolás a forduláskor vagy a tábla szélén előforduló túlvetések csökkentését, ill. vetőmag megtakarítását segíti. A féloldalas kapcsolással a gép ékmenetekben vagy ferde fordulókban a terminálon keresztül féloldalasan, kényelmesen lekapcsolható. Emellett a GPS-Switch alkalmazással a fél munkaszélesség automatikus lekapcsolása is lehetséges.

Az elektromos féloldalas kapcsolásnál és a művelőutak kapcsolásánál egyaránt automatikusan csökken a vetési mennyiség.


Előnyei:

  • Elektronikus féloldalas kapcsolás
  • A vetőmag rövid haladási szakaszai
  • Az átfedés csökkentése vetőmag megtakarítással
  • Minimalizálódik a porképződés a vetőmagtartályban, hiszen nincs vetőmag-visszaáramoltatás
További nformáció + Kevesebb információ -
Variable Fahrgassenschaltung (1) Centaya300super_detail_d0_kw_P7181138_d1_170825

Variálható művelőút-kapcsolás

A művelőút-kapcsolással összesen legfeljebb hat vetéssor kapcsolható oldalanként. A megfelelő szélességben kialakított művelőutakon 15 cm-es sortávolságnál akár 1050 mm-es, 12,5 cm-es sortávolságnál pedig akár 875 mm-es abroncsszélességű ápolótraktorok használhatók. Az AMAZONE ezáltal számol az egyre szélesebbé váló abroncsokból adódó követelményekkel. Gabona sorközműveléséhez minden második sort ki lehet kapcsolni, hogy a sortávolság megnövekedjen.

További nformáció + Kevesebb információ -
vLeistungsstarkes Gebläse (1) Centaya3000Special_KE3002-190_d0_kw_P8193764_d1_220907

Nagy teljesítményű ventilátor

A hidraulikus ventilátorhajtás biztosítja a ventilátor fordulatszámának kényelmes beállítását. A ventilátor fordulatszáma komfortosan és a motorfordulatszámtól függetlenül állítható be, így a fordulatszám mindig állandó és optimális értéken marad. A porterhelés csökkentése érdekében a ventilátor ciklonszeparátorral is ellátható.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.