Adagolás | Szállítópálya

Centaya3000super_detail_d0_kw_P7180986_d1_171030

SmartCenter

Az AMAZONE a SmartCenter-rel a legfontosabb beállítások nagyon egyszerű és áttekinthető elrendezését kínálja. A SmartCenterben központilag, a bal oldalról, egymástól függetlenül állítható be a vetés mélysége és a csoroszlyanyomás. Az univerzális kezelőszerszámmal gyorsan és egyszerűen elvégezhetők a beállítások.

 • „A hibás működtetés gyakorlatilag kizárható – ami nagyszerű.”
  („profi” – A Cataya 3000 Super menetpróbája · 2019/07)

1. Kalibráló fedél távvezérelt nyitása 
2. Tárolórekesz az összecsukható vödörhöz 
3. TwinTerminal 3.0 (1-es Comfort-csomagnál) 
4. Tárolórekesz akasztós mérleg számára 
5. A vetési mélység központi állítása (csak TwinTeC esetén) 
6. A vetési mélység kijelzése (csak TwinTeC esetén)

További nformáció + Kevesebb információ -
Centaya3000super_detail_d0_kw_P7180995_d1_171030

A kalibrálási koncepció

A kalibrálás kényelmesen, a bal oldalról a SmartCenteren keresztül végezhető el a kalibráló gombbal vagy opcionálisan a TwinTerminal 3.0 segítségével. Ehhez a kalibráló edényt a kalibráláshoz közvetlenül az adagoló alá kell helyezni. Befejezéskor a kalibráló edény újra kényelmesen kivehető a SmartCenteren keresztül. Az intelligens funkcióintegráció csak akkor teszi lehetővé a kalibráló edény elvételét, ha távvezérléssel bezárták az adagoló fedelét.

A vetőmag a kalibrálás során biztonságosan és tisztán halad a kalibráló edénybe. A mellékelt összecsukható vödörbe való áttöltés is gyors, egyszerű és kényelmes. A kalibrálást követően a kalibráló edényt egyszerűen, a nyílásával lefelé parkoló helyzetbe kell helyezni.

Az alapfelszereltségként szállított digitális mérleggel a kalibrált mennyiség biztonságosan és pontosan lemérhető. A SmartCenterben lévő további rakodótérben bőségesen van hely a összecsukható vödör és a digitális mérleg számára.

További nformáció + Kevesebb információ -
Centaya3000super_detail_d0_kw_IMG_7302_d1_171030

Airstar rendszer: Megbízható adagolóhajtás – Egyszerű beállítás és kényelmes kalibrálás

1. ElectricDrive elektromos adagolóhajtás: Az elektromos adagolóhajtást egy tetszőleges ISOBUS terminál szabályozza. A kalibrálás az elektromos hajtás segítségével nagyon kényelmesen elvégezhető. Az elektromos hajtás olyan további funkciókat is kínál, mint pl. a vetőmag előadagolása a terület elején, továbbá a vetőmag mennyiségének növelése vagy csökkentése a munka során. A sebesség megállapításához különböző jelforrások állnak rendelkezésre. A radarérzékelő vagy a GPS-jel mellett a traktor sebesség-jelét is fel lehet használni. Alternatív megoldásként az adagoló és ezzel együtt a vetés alkalmazási térképeken keresztül teljesen automatikusan is vezérelhető.

2. Gyorsürítés: A vetőmag kiürítése a vetőmagtartályból gyorsan és egyszerűen történik a gyorsürítő segítségével, amely jól hozzáférhetően van elhelyezve a vetőmagtartályon.

3. Visszamaradó mennyiségek leürítése: A visszamaradó mennyiségek leürítéséhez egy tolózár nyílik ki és a tartály tartalma kiürül a kalibráló edénybe.

4. Az adagolóhengerek könnyen cserélhetők: Az adagolóhengerek könnyen kicserélhetők a vetőmag-adagolóban. Így mindenfajta vetőmag és vetésmennyiség esetén, még nagy munkasebességek mellett is, biztosított a pontos és kíméletes, kifogástalan hosszanti eloszlású adagolás. 

 • A terménytípusokhoz való igazítás a cellakerék cseréjével lehetséges. A jó hozzáférhetőségnek és az egyszerű kezelésnek köszönhetően ez gyorsan és kényelmesen elvégezhető.”
  („profi” A Centaya 3000 Super menetpróbája 2019/07)
További nformáció + Kevesebb információ -
Dosierwalzen_Uebersicht_001_d1_200401

Adagolóhengerek minden vetőmaghoz

A különböző szállított mennyiséghez alkalmas speciális adagolóhengerek pontosan és kíméletesen adagolják a vetőmagot az elosztófejbe. Az alapfelszereltségként szállított 3 adagolóhenger a vetőmagfajták akár 95%-ához sikerrel használható. További hengerek érhetőek el például kukoricához vagy különleges kultúrákhoz. A cserélhető adagolóhengerek az alábbi kiszórási mennyiséghez alkalmazhatók: Apró vetőmag (1,5 kg/ha-tól), közepes méretű vetőmag (kb. < 140 kg/ha), normál vetőmag (kb. > 140 kg/ha).

 1. 7,5 ccm: pl. lenhez, mákhoz
 2. 20 ccm: pl. repce, tarlórépa, lucerna esetén
 3. 100 ccm: pl. köztes termények keverékéhez
 4. 120 ccm: P l. Zöldtrágya növények, kukorica és napraforgó számára
 5. 210 ccm: pl. árpa, rozs, búza esetén
 6. 600 ccm: Pl. tönkölybúzához, zabhoz, búzához
További nformáció + Kevesebb információ -
Hoher Bedienkomfort – Comfort-Paket 1 mit TwinTerminal 3.0 (1)

Magas szintű kezelési kényelem – Komfortcsomag 1 TwinTerminal 3.0-val

A kalibrálás és a maradékürítés még egyszerűbbé tételéhez az AMAZONE a Comfort csomag 1-et kínálja TwinTerminal 3.0-val, az elektromos adagolóhajtáshoz ISOBUS-kapcsolattal. A TwinTerminal közvetlenül a SmartCenterbe van beszerelve a kalibráló gomb helyett. Ez a helyzet jelentős előnnyel jár: A járművezető a kezelést és az adatbevitelt a kalibráláshoz most közvetlenül a vetőgép mellett is elvégezheti, ezzel megtakaríthatja a traktorra való többszörös fel- és leszállást.

A TwinTerminal 3.0 víz és por ellen tömített, 3,2 colos kijelzővel ellátott házból, és a kezeléshez négy nagy gombból áll.

További nformáció + Kevesebb információ -
Centaya3000super_d0_kw_DJI_0428_d1_170829

Szegmens-elosztófej elektromos féloldalas kapcsolással

A szegmens-elosztófej a vetőmagtartály mögé és közvetlen a csoroszlyák fölé van helyezve. Ez az elrendezés rövid haladási utakat biztosít a vetőmag számára.

Az opcionális elektromos féloldalas kapcsolás a forduláskor vagy a tábla szélén előforduló túlvetések csökkentését, ill. vetőmag megtakarítását segíti. A féloldalas kapcsolással a gép ékmenetekben vagy ferde fordulókban a terminálon keresztül féloldalasan, kényelmesen lekapcsolható. Emellett a GPS-Switch alkalmazással a fél munkaszélesség automatikus lekapcsolása is lehetséges.

Az elektromos féloldalas kapcsolásnál és a művelőutak kapcsolásánál egyaránt automatikusan csökken a vetési mennyiség.


Előnyei:

 • Elektronikus féloldalas kapcsolás
 • A vetőmag rövid haladási szakaszai
 • Az átfedés csökkentése vetőmag megtakarítással
 • Minimalizálódik a porképződés a vetőmagtartályban, hiszen nincs vetőmag-visszaáramoltatás
További nformáció + Kevesebb információ -

Magvezetőcső-felügyelet

További praktikus opcionális segédrendszer a magvezető csövek ellenőrzése, amely azonnal észleli a csoroszlyában és a csövekben kialakult eltömődést. Közvetlenül az elosztófej mögött érzékelők ellenőrzik a magvezető csövekben a vetőmagáramlást. A rendszer automatikusan felismeri a kapcsolt művelőutakat. Különösen hosszú munkanapokon ez egy kitűnő lehetőség a munka eredményének ellenőrzésére.

További nformáció + Kevesebb információ -
Zweiter Verteilerkopf für ein weiteres Ausbringgut (1) Centaya3000FC_d0_kw_P8125430_d1_201110

Második elosztófej egy másik kiszórandó anyaghoz

A fronttartályból a kiszórandó anyag egy hátul elhelyezett második elosztófejen keresztül jut el a vetőcsövekhez. Ezzel a megoldással a gazdálkodó Single-Shoot eljárással, azaz egy menetben juttathatja ki a vetőmag és a műtrágya keverékét a barázdába.

További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a vetéstechnikáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.