Csoroszlyák | Magtakaró pálcák

Vetés ágyba fektetése a RoTeC-Control tárcsás csoroszlyával szántó- és mulcsvetésnél

A RoTeC-Control csoroszlyák nem igényelnek karbantartást és gyakorlatilag kopásmentesek. Még nagy mennyiségű szalma és növénymaradvány esetén sem tömődnek el. A vetőbarázdák kialakítását és a vetőmagok optimális talajba vezetését egyik oldalon a vetőtárcsa, másik oldalon egy magároknyitó végzi. A rugalmas műanyag tárcsa megakadályozza a talaj vetőtárcsára tapadását, kialakítja a vetőbarázdát, és pontosan szabályozza a vetési mélységet.


  1. Vetőtárcsa
  2. Control 25 mélységhatároló tárcsa
  3. Magárok nyitó
További nformáció + Kevesebb információ -
D9-3000-Super_003_d1_161215_p50_rdax_170x128.jpg

RoTeC: Időközben több mint 300 000-szer bevált!

Agritechnica ezüst érmes kitüntetés

A RoTeC-Control pro egytárcsás csoroszlya nagyon egyenletes és pontosan ellenőrzött mélységtartása a 10 mm széles talpfelületű Control 10 mélységvezető tárcsa vagy a 25 mm széles talpfelületű Control 25 mélységvezető görgő segítségével érhető el. Mivel ez a mélységtartás közvetlenül a csoroszlyára van felszerelve, ez az elv pontosabban dolgozik az utánhelyezett, fixen rögzített mélységhatároló görgőkkel ellátott csoroszlyarendszereknél. A mélységhatároló tárcsákkal vagy görgőkkel gyorsan, egyszerűen és kényelmesen elvégezhető a vetési mélység alapbeállítása a csoroszlyanyomástól függetlenül. Szükség esetén szerszám nélkül után lehet szabályozni a vetőcsoroszlyán található, háromfokozatú raszterállító szegmenssel.

További nformáció + Kevesebb információ -
Avant_Fendt_001_d1_190124_rdax_170x50.jpg

Kiváló minőség és megbízhatóság az alábbiaknak köszönhetően:

  • Vetőtárcsa kemény bóracélból
  • Kis állásszög a kevés földmozgatás érdekében
  • Kopásálló műanyag tárcsa állítható mélységhatároló tárcsaként és tisztításhoz


A mellső és a hátsó csoroszlyasor közötti nagy távolság biztosítja az eltömődéstől mentes vetést még nagy mennyiségű szalma esetén is.

Az AMAZONE csoroszlyánként csupán egy-egy vágótárcsával biztosítja az eltömődéstől mentes anyagáramlást a köztes területeken már 12,5 cm-es sortávolságnál és nagy sebességű mulcsvetésnél is.

További nformáció + Kevesebb információ -

Hidraulikus csoroszlya-kiemelés és csoroszlyanyomás-állítás

A talaj külön megmunkálásához a csoroszlyák és a boronák hidraulikusan kiemelhetők. Ezzel gyorsan, rugalmasan alkalmazkodni lehet bizonyos körülményekhez: Gyenge tarlóbedolgozásnál részterületeken előkészítő munkát lehet végezni. Célzottan fel lehet lazítani a fordulót és a tömörített részeket.

Az Avanton a csoroszlyanyomás sorozatszerűen hidraulikus állítású.

További nformáció + Kevesebb információ -
Saat_einbetten_rdax_170x73.jpg

Vetés ágyba fektetése a RoTeC- és a RoTeC+ csoroszlyával szántó- és mulcsvetésnél

Különösen nagy területű vetéshez és a legzordabb üzemeltetési körülményekre szállítja az AMAZONE a RoTeC+-csoroszlyát. A tárcsa átmérője 400 mm, 4 mm vastag edzett bóracélból készült. Ez a lehető legkisebbre csökkenti a kopást, a már egyébként is hosszú élettartam pedig megnégyszereződik. Tarlóban gazdag, nehéz talajon a nagy menetsebességgel végzett vetés zavartalansága érdekében a csoroszlyanyomást legfeljebb 55 kg-ra meg lehet növelni.

A RoTeC-Control csoroszlyánál a sortávolság 12,5 cm.


  1. RoTec-Control+ csoroszlya (∅ 400 mm) (Control 25 mélységvezető görgővel)
  2. 55 kg csoroszlyanyomás
  3. 35 kg csoroszlyanyomás
  4. RoTec-Control csoroszlya (∅ 320 mm) (Control 10 mélységhatároló tárcsával)
További nformáció + Kevesebb információ -
D9-AD3_Detail_001_d2_091030_d1_190130

RoTeC-csoroszlyához és RoTeC+-csoroszlyához választható maglenyomó görgők

Az utánfutó nyomógörgő célzottan a vetőbarázdában halad és száraz viszonyok között lenyomja a magot (pl. repce vagy más aprómagvak) a vetőbarázda mélyére. A csoroszlya mélységtartása továbbra is a mélységhatároló tárcsával történik. A görgők mélységben állíthatók, szerszám nélkül leszerelhetők és a ferde magtakaró pálcákkal együttesen használhatók (nem a sekélyvető tárcsákkal).

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.