Futómű | Visszatömörítés

Optimális technológia az optimális keléshez

A mátrix-gumiabroncsok egyenletes és gyors kelést tesznek lehetővé. A 400/55R17.5 méretű gumiabroncsok átmérője 860 mm, szélessége 410 mm. 

A nagy átmérő és a speciális gumiabroncsprofil kombinációja az AS-profillal rendelkező gépekhez képest javítja az önjárást.

Ezenkívül a független felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a gépet kis erőfeszítéssel lehessen a kanyarokban elhúzni és a tábla sarkaiban manőverezni. Minden kerék egymástól függetlenül mozog, és az akár 90°-os kormányzási szöggel rugalmasan beállítható a haladási sebesség és irány. Az anyagkímélő fordulási folyamat megóvja a gépet a túlzott igénybevételtől és kopástól. Megakadályozza továbbá a talaj elkenődését kanyarodáskor. Az egyenletes magágyminőség és a talaj maximális védelme ezáltal garantált.

További nformáció + Kevesebb információ -

Gyors és biztonságos közlekedés az úton

A mátrix-gumiabroncsok nemcsak optimális magágyat képeznek, hanem szállító futóműként is szolgálnak. A gépet még 40 km/h szállítási sebességnél is nagy menetstabilitás jellemzi. Ez azért lehetséges, mert a gép a teljes tömörítő keréksorból csak 4 keréken halad. A kerekek nagy teherbírása lehetővé teszi a (négy szállítókerék közötti) középső két kerék kiemelését.

További nformáció + Kevesebb információ -

Az AMAZONE sikerkoncepciója

A „biztos vetés” néven is ismert alapelvet már régóta alkalmazzák, egyre nagyobb körben. A mátrix-profillal ellátott gumiabroncsok csak olyan sávokban tömörítik vissza a talajt, ahol később a vetőmag is a talajba kerül. A köztes zónák kevésbé tömörödnek vissza, ami elősegíti az optimális gázcserét, és lehetővé teszi, hogy csapadék esetén az esővíz gyorsan bejusson a talajba.

További nformáció + Kevesebb információ -
Für beste Ergebnisse – Die gezielte streifenweise Rückverfestigung (1) Streifenweise_Rueckverfestigung_01_d1_200403

Mátrix-gumiabroncs – Sávos visszatömörítés az optimális növekedési feltételek biztosításához

A gyors és egyenletes kelés alapja az, hogy az összes növény számára optimális és homogén termesztési feltételeket biztosítsunk. 

Ezt a sávokban visszatömörített finom, morzsolódó magágy biztosítja. A különböző kiegészítők használata mellett a mátrix-gumiabroncsnak ebben rendkívül fontos szerepe van. Egyrészt még finomabb talajszerkezetet hoz létre a vetőmag beborításához, de mindenekelőtt speciális formája biztosítja a kívánt sávos visszatömörítést.


A magágy sávos visszatömörítésének előnyei 

  • Homogén termesztési feltételek minden növény számára 
  • A vetőmag érintkezik a talajvízzel  
  • A heves esőzések utáni belvíz megelőzése 
  • A légcsere biztosítása


A sávos visszatömörítés előnyei biztosítják az egyenletes és gyors kelést!


Sávos visszatömörítés 

  • A mátrix-gumiabroncsok az AS-profilú abroncsokhoz képest megfelelően visszatömörített sávot hagynak maguk után. Ez hatalmas előny, amely különösen pozitív hatással van a vetőcsoroszlyák zavartalan működésére.


  1. Sortávolság 12,5 cm
  2. (12,5 cm sortávolságú növények)
  3. Sortávolság 12,5 cm
  4. (16,6 cm sortávolságú növények)


További nformáció + Kevesebb információ -
Die Säversicherung! (1) Saeversicherung_gesamt_d1_200402

A biztos vetés!

1. Nagy szárazságban – vízszivattyú elv:
A visszatömörített sávok gondoskodnak a talaj lezárásáról közvetlenül a vetés sorában. Így a kapilláris víz még szárazság esetén is eléri a csírát. A sávos visszatömörítés biztosítja, hogy a talaj egyfajta vízszivattyúként működjön. Minden csepp számít!

2. Nagy nedvesség esetén – alagcsövezési elv:
A laza talaj nagyon jól magába szívja és tárolja a csapadékot. A nagy mennyiségű csapadék egyszerűen beáramlik a nem hengerelt, laza területekre. Ezzel megelőzhető a talajerózió. Ekkor a talaj vízelvezető hatása érvényesül. A sorok között még nehéz, nedves talajon is marad elég laza föld a vetőmag befedésére.

3. Gázcsere – a tüdő elve:
A laza talajon keresztül emellett gázcsere is zajlik, így a gyökerek lélegezni tudnak.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.