ElectricDrive

Profihopper_1250_SmartLine (1)

Amazone Profihopper 1250 SmartLine a GaLaBau-n

Amazone Profihopper 1250 SmartLine a GaLaBau-n
Az Amazone a Profihopper 1250 SmartLine-nal a 2018-as nürnbergi GaLaBau-n (9. csarnok, 121-es stand ill. szabadtér) egy átdolgozott nagy felületre tervezett fűnyírót mutat be. Az önjáró gép teljesen új designban mutatkozik be, átdolgozott hidrosztatikus irányítással. A berendezés iDrive elsőkerék-meghajtással, vagy a legnehezebb használati körülményekhez 4WDi összkerék-meghajtással is elérhető. A kompakt építési mód 0 fordulókörös vezetést tesz lehetővé, és ezzel jobb fordulékonyságot és több biztonságot kínál minden terepen és lejtőn. 1,25 méter széles mellső kaszálóművével a Profihopper 1250 SmartLine rövid és hosszú fűnél is gondoskodik a kitűnő vágási képről.

Precíz vágórotor és egyedülálló szállítócsiga-rendszer
Ehhez jön még a SmartCut precíz vágórotor a v-alakú késelrendezéssel a jobb vágó- és felszedőminőségért. A stabil PowerCompactor szállítócsiga-rendszer egy hosszanti- és egy keresztirányú csigából áll. 150 mm-es átmérőjével a hosszanti csiga különösen nagy szállítókapacitással bír. Ez teszi lehetővé, hogy a hozzá hasonlítható gépekhez képest a Profihopper magasabb szállítóteljesítményt és sebességet mutasson fel magas fűben is. A lenyírt illetve összegyűjtött anyagot a felvétel után a PowerCompactor azonnal összetömöríti és a gyűjtőkosárba gyűjti. A sűrítés segítségével a 730 literes gyűjtőbe több, mint 1000 liter nem tömörített anyag gyűjthető. Ez azonnal csökkenti a tartályürítésből fakadó időveszteséget, és párhuzamosan növeli a gép és a munkaerő termelékenységét. A PowerCompactor nem igényel légáram használatot, így zajszegényen és messzemenőleg pormentesen dolgozik. A 2,1 méteren történő hidraulikus magas billentési kiüréítés segítségével könnyen megrakodhat magas szállítójárműveket is.

Az egész éves gép - sokoldalúan használható az egész év során
Legyen szó akár kaszálásról, mulcsozásról, gyepszellőztetésről vagy összegyűjtésről - a Profihopper 1250 SmartLine minden esetre megfelelő. A rendkívüli vágási magassággal a vágópengék szinte minden időjárási és vegetációs körülmény között megbírkóznak. A mulcsozáshoz a mulcsoló fedelet kell behelyezni. A gép a lenyírt és összegyűjtött anyagot egyenletesen elosztja a lenyírt területen, hogy fontos tápanyagok juthassanak vissza a talajba. A gyepszellőztetéshez a gyorsan és szerszám nélkül felszerelhető szellőztetőkések valók. Ezek fellazítják a gyepet és kitisztítják annak felületét. A jobb fény-, levegő-, víz-, és tápanyagcsere a talajszerkezet jelentős javulásához vezet.

Kaszálás és gyűjtés együtt
Ezen felül a mindentudó gép az avar és lóürülék összegyűjtésével is mindenkit meggyőzhet. A Profihopper számára a dobozok, papír és egyéb huladék felszedése sem probléma. Értékes időt spórolhat azzal, hogy egy munkamenetben végezheti el a nyírást vagy mulcsozást, a fűszellőztetést és az avar összegyűjtését. Az új gép ennek a munkakönnyítésnek és ütőképességének segítségével emelkedik ki a szokásos nyírók sorából.



Profihopper_1250_SmartLine (1)
Profihopper 1250 SmartLine

További nformáció + Kevesebb információ -

Neue AMAZONE Aufbausämaschine Cataya 4000 Super (Link)

AMAZONE Aufbausämaschine Cataya 4000 Super setzt mit 4,0 m Arbeitsbreite neue Maßstäbe

Amazone stellt mit der mechanischen Aufbausämaschine Cataya 4000 Super das zweite Modell der im vergangenen Jahr auf dem Markt eingeführten Cataya Super-Baureihe vor. Die neue Sämaschine ist für Betriebe konzipiert, die eine maximale Schlagkraft für höchste Flächenleistungen benötigen. Hierfür sorgen die Arbeitsbreite von 4,0 m und das gegenüber dem 3,0 m-Grundmodell größere Saatgutbehältervolumen von 1.180 Litern. Für noch höhere Tagesleistungen kann das Volumen für den Saatgutvorrat mit Hilfe eines 550 Liter fassenden Behälteraufsatzes auf 1.730 Liter vergrößert werden. Die neue 4,0 m-Kombination kann zudem mit bis zu 12 km/h Arbeitsgeschwindigkeit gefahren werden.

Die Aufbausämaschine ist mit dem Precis Dosiersystem ausgestattet, welches ein schnelles Umstellen zwischen Fein- und Normalsaat ermöglicht. Die Auslauftrichter der Dosiergehäuse sorgen für minimalste Restmengen. Zudem verfügt die Cataya 4000 Super über den elektrischen Dosierantrieb, welcher wahlweise einseitig oder beidseitig für die fernbediente Halbseitenschaltung erhältlich ist. Darüber hinaus findet die komplette Einstellung im SmartCenter statt. Dort wird die Kalibrierung über Taster oder das optionale TwinTerminal durchgeführt und zentral die Sätiefe der TwinTeC-Doppelscheibenschare eingestellt. Diese gibt es wahlweise in 12,5 cm oder 15,4 cm Reihenabstand.

Die Cataya 4000 Super verfügt serienmäßig über eine hydraulische Schardruckverstellung. Für eine optimale Saatgutbedeckung stehen optional der bewährte Exaktstriegel plus hydraulischem Aushub oder die Striegel am Schar zur Verfügung.

Als Bodenbearbeitung kommen hier die neuen Kreiseleggen oder Kreiselgrubber der 01 Generation zum Einsatz. Dort kann zwischen der Kreiselegge KE Super oder den Kreiselgrubbern KG Special bzw. KG Super gewählt werden. Die Cataya 4000 Super wird ab Juli 2018 ausgeliefert.

További nformáció + Kevesebb információ -
Ceus

Az Amatechnica kiállításon mintegy 6000 látogató tekintette meg az Amazone talajművelési és vetéstechnikát a gyakorlati alkalmazás közben, a mezőn.

További nformáció + Kevesebb információ -
Cataya 4000 Super (1)

Az új AMAZONE Cataya 4000 Super ráépített vetőgép új mércét állít 4 méteres munkaszélességével

Cataya 4000 Super (1)
Cataya 4000 Super

Az Amazone mechanikus ráépített vetőgépe, a Cataya 4000 Super a tavaly megjelent Cataya Super sorozat második modellje. Az új vetőgépet maximális húzóerőt és rendkívüli területteljesítményt igénylő üzemeltetéshez terveztük. Ehhez szolgál segítségül a 4 méteres munkaszélesség, illetve a 3 méteres alapmodellénél jelentősen nagyobb, 1180 liter kapacitású vetőmagtartály. A még nagyobb napi teljesítmény érdekében a vetőmagtartály egy 550 literes tartálymagasító segítségével 1730 literesre növelhető. Az új 4 méteres változat továbbá akár 12 km/h munkasebességgel is vezethető.

A ráépített vetőgép Precis adagolórendszerrel van felszerelve, amellyel gyorsan válthat az apró vetőmagról a normál méretű vetőmagra. Az adagolóház kifolyógaratának köszönhetően csak minimális termékmennyiség marad vissza. A Cataya 4000 Super emellett elektromos adagolómeghajtással is el van látva, amely opcionálisan egyoldali vagy kétoldali változatban kapható a távvezérelt féloldalas kapcsoláshoz. Továbbá a teljes rendszer beállítása lehetséges a SmartCenterrel. Itt végezhető el a kalibrálás nyomógombbal vagy az opcionális TwinTerminal segítségével, illetve állítható be központilag a TwinTeC duplatárcsás csoroszlya vetési mélysége. Utóbbi választhatóan 12,5 cm és 15,4 cm sortávolságú változatban is kapható.

A Cataya 4000 Super alapfelszereltségébe tartozik a hidraulikus csoroszlyanyomás-beállító. A vetőmag optimális betakarása érdekében rendelhetők a jól bevált ferde magtakaró pálcák hidraulikus kiemeléssel, vagy a csoroszlyára szerelt magtakaró pálcák.

A talajműveléshez kiválóak az új, 01-es generációjú forgóboronák és forgó lazítók. Választhat a KE Super forgóborona, illetve a KG Special vagy a KG Super forgó lazítók közül. A Cataya 4000 Super vetőgépeket 2018 júliusától rendelhetik meg.

További nformáció + Kevesebb információ -