BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE
AMAZONE @ facebook

AMAZONE @ youtube

AMAZONE @ instagram


BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Amazone újítások

2017. évi Agritechnica-ezüstérem a SwingStop pro részére

Amazone: Agritechnica-Silbermedaille 2017 für SwingStop pro.

Az 1. ezüstérmet az Amazonen-Werke a Rometron céggel közösen kifejlesztett "SwingStop pro" újításért kapta. Ezzel egy olyan újítást fejlesztettek ki, mely a még pontosabb szórókeret-megvezetésről gondoskodik a modern növényvédő permetezőgépek esetén. A SwingStop pro magába foglalja a SwingStop lengéscsillapítást egy új fúvókarendszerrel, mely az impulzus- frekvenciamoduláció elvén működik. Egy szoftver és a gyorsulás-érzékelők segítségével a SwingStop pro valós időben kiszámítja minden egyes fúvóka relatív sebességét, összeveti a permetezőgép haladási sebességével, és vezérli a megfelelő kijuttatandó mennyiséget ezredmásodperc alatt. Ilyen módon valamennyi zavart, ami a szórókeret vízszintes mozgásából fakad, ki lehet egyenlíteni. Ez az eddig nem ismert pontossághoz vezet a szántóföldi permetezőgép teljes munkaszélességében.

2017. évi Agritechnica-ezüstérem a SmartService 4.0 részére

Amazone: Agritechnica-Silbermedaille 2017 für SmartService 4.0.

A második díjazott Amazone-újdonság neve SmartService 4.0. Az egyre összetettebb mezőgazdasági munkagépek környezetében az Amazone SmartService 4.0-val kihasználja a legújabb virtuális valóság-technológiákat annak érdekében, hogy a tanulási-, gyakorlási- és szerelési folyamatokat a műszaki vevőszolgálat területén tovább gyorsítsa és a vásárlóit a karbantartási munkák folyamán támogassa. A SmartService 4.0-nak köszönhetően az Amazone szervizpartner szerelője, akinek éppen egy bonyolult karbantartást kell elvégeznie, digitális módon és valós időben össze tud kapcsolódni az Amazone szervizspecialistájával, aki az irodájában tartózkodik. Ezen kapcsolaton keresztül, mely tablet-PC-n, okostelefonon vagy VR-szemüvegen keresztül jön létre, támogatni lehet a szerelőt bárhol a világon az adott szaktudással.

2017. évi Agritechnica-ezüstérem az agrirouter részére

Amazone: Agritechnica-Silbermedaille 2017 für den agrirouter

DA harmadik ezüstérmet az Amazone a DKE-Data GmbH & Co. KG céggel és további neves mezőgazdasági gyártókkal kapta az agrirouter újításért. Az agrirouter egy internetalapú adatcsere-plattform, melyen keresztül a gazdálkodók és a bérvállalkozók – gyártótól függetlenül – valamennyi munkaadatot a munkagépeik és a legkülönbözőbb agrárszoftver-alkalmazások között át tudnak adni. Ez nem csak az adatcserét és az üzemi folyamatokat egyszerűsíti, hanem csökkenti az adminisztratív igényt és javítja a gazdaságosságot. Az agrirouter ezzel együtt a gazdálkodóknak és a bérvállalkozóknak lehetővé teszi, hogy a mezőgazdasági termelési folyamatokat az elejétől és végéig optimalizálják. Gyakorlati szempontból mindenekelőtt megvan az a fontos előnye, hogy adatait végig ellenőrzés alatt tudhatja.

2018 munkagépe: UX 01 vontatott permetezőgép

Maschine des Jahres 2018: Die Anhängefeldspritze UX 01

A 2017. évi Agritechnica kiállításon az új UX 01 vontatott permetezőgépet a „2018-as év munkagépe” címmel tüntették ki. Az innovációs kitüntetés kiosztására a dlv Német Mezőgazdasági Kiadó szerkesztői és a különböző nemzetközi mezőgazdasági kiadók által került sor.
Az UX 01 vontatott permetezőgépek új generációja még nagyobb pontosságot, teljesítményt és kényelmet kínál. 4200, 5200 vagy 6200 literes tartálytérfogattal kínáljuk. A teljesen új kezelői koncepció és a 21 – 40 m szórókeret-szélességű innovatív szórókeret-megvezetés az UX 01 munkagépet részleteiben is megújítja.
Az UX 01 legfontosabb újításai a SmartCenteren keresztül történő gépbeállítás valamint a SwingStop-os ContourControl szórókeret-megvezetés. A SwingStop-os ContourControl optimálisan vezeti a szórókeretet az állomány felett. Az aktív munkahengerek és az elektronika segítségével kiegyenlíti a szórókeret-kilengéseket, így gondoskodik a teljesen nyugodt szórókeret-helyzetről.
Kattintson ide az UX 01 részleteihez valamint a többi 2017. évi Agritechnica kiállítás Amazone-újdonságaihoz.

Az év munkagépe 2017-ben: Cataya vetőkombináció

Maschine des Jahres 2017: Säkombination Cataya

Az Amazone új, Cataya típusú vetőkombinációját a párizsi Sima 2017 mezőgazdasági szakkiállításon az „Év munkagépe” díjjal tüntették ki. Az „Év munkagépe” egy olyan, az újítások számára kiadott különleges kitüntetés, melyet a különböző európai országok mezőgazdasági-szakújságíróiból álló zsűri adományoz. Az idei díjkiosztót a francia „Terre-Net” szakfolyóirat közösen szervezte a Német Mezőgazdasági Kiadóval (NMK).

A Cataya munkagép egy nagy teljesítményű, mechanikus vetőkombináció a professzionális mezőgazdasági üzemek számára, mely a Cataya 3000 Super típusú vetőgépből áll, melyet választható módon az új KE 3001 forgóboronával vagy az új KG ill. KX 3001 típusú forgólazítóval lehet kombinálni. A Cataya típus legfontosabb újításai a Precis adagolórendszer, a SmartCenter rendszeren keresztül történő beállítás, az elektronikus adagolóhajtás és a munkagép ISOBUS-vezérlése. Ezenkívül a Cataya munkagép egy, a mechanikus vetőkombinációkhoz képest nagyon nagy tartálytérfogattal rendelkezik.

Klikkeljen itt a részletes Cataya-információkért és valamennyi Amazone-újításért a párizsi 2017-es Sima szakkiállításról

Agritechnica-ezüstérem 2015 az AmaSpot részére

Amazone, Silbermedaille 2015 für AmaSpot

Az AmaSpot egy érzékelő-vezérelt egyedi fúvóka-kapcsolás elsodródásmentes injektorfúvóka-technikával. Az AmaSpot egy olyan újítás, melyet az Amazone a Rometron és az Agrotop cégekkel közösen fejlesztett ki. A legfőbb újítások a szórókeretre szerelt GreenSense infravörös érzékelők, melyek segítségével a teljes szántóterületet letapogatja, és eközben a zöldnövényeket a kopár talajtól meg lehet különböztetni. Ezenfelül a rendszer rendelkezik új modulációs fúvókákkal, melyek a másodperc töredéke alatt nyitnak és zárnak, ezzel még nagy haladási sebesség sebességek mellett is – akár 20 km/h-ig – cm pontosan be- és kikapcsolhatók. Az érzékelők és a fúvókák együttműködésében először a növényvédő szerek pontosan meghatározott helyen történő felhasználása válik lehetővé a célterületen – egészen az egyedi növényig: az érzékelő felismeri a zöld növényt, és a fúvóka pontosan ezen a helyen helyezi el a növényvédő szert. Így az AmaSpot segítségével lemondhatunk a teljes területű, totális növényvédő szer használatról, és csak a részterületeket kell kezelni, ahol ténylegesen gyomok vagy kihullott gabona növekszik. Glifozát használata esetén a teljes területű kezeléssel összehasonlításban akár 20-80% mennyiség is megtakarítható.


Video az AmaSpot-ról:
http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=317&info=37587&sprache=0&suchstring=amaspot&archiv=1

Agritechnica-ezüstérem 2015 az EasyCheck részére

Amazone, Silbermedaille 2015 für EasyCheck

Az EasyCheck egy digitális, mobil ellenőrző állomás a röpítőtárcsás műtrágyaszórók keresztirányú előosztásának meghatározásához, egyúttal jelentős munkagazdaságossági és szervezési előnyöket kínál. A klasszikus mobil mérőállomás felfogó edényei helyett az EasyCheck-nek már csak egy könnyű, gumiból készült felfogó szőnyegre, és egy újonnan kifejlesztett okostelefon applikációra van szüksége ahhoz, hogy a szórógép keresztirányú elosztását valamint a beállítását ellenőrizni és optimalizálni lehessen. Az EasyCheck-nek köszönhetően a jövőben már csak az idő egynegyedére van szükség: ez a nagyobb elfogadásban és ezzel a mérés és ellenőrzés további elterjedésében fog lecsapódni.

Agritechnica-ezüstérem 2015 a GPS-Switch részére AutoPoint-tal

Amazone, Silbermedaille 2015 für GPS-Switch mit AutoPoint

A GPS-Switch AutoPoint a vetőgépek adagoló-rendszerét a fordulóban nagyon pontosan kapcsolja be és ki. A pneumatikus vetőgépek számára készült GPS-Switch eddigi használata esetén az adagoló be- és kikapcsolása és a csoroszlyán a vetőmag-áram közötti különböző hosszúságú várakozási idők még mindig problémát jelentettek. Az új AutoPoint képes arra, hogy a csoroszlyán található érzékelő segítségével a tényleges vetőmagáramot és ezzel a pontos várakozási időt valamint az adagolás start-stop pontos kapcsolási pontjait a fordulóban meghatározza. az átfedéseket ezzel megbízhatóan ki lehet szűrni, és a vetőmag-használat hatékonysága tovább nőhet. A GPS-Switch az AutoPoint-tal ezenfelül magába foglal egy vezetőasszisztens-rendszert, amely az ISOBUS-terminál előnézeti oldalán mutatja, mely helyen fog kapcsolni a rendszer. Ennek segítségével a kezelő előválaszthatja a helyes sebességét, és azt a forduló kapcsolási tartományában konstans értéken tarthatja.


Video a GPS Switch Autopoint-ról:
http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=130&info=38198&sprache=0&suchstring=AutoPoint&archiv=1

Az év munkagépe 2016: ZA-TS Argus Twinnel

Amazone, ZA-TS Argus Twin, Maschine des Jahres

A ZA-TS Argus Twin műtrágyaszóró lett az „Az év munkagépe 2016”. Ez egy különleges, innovációs kitűntetés. A díj odaítélése a dlv Német Mezőgazdasági Kiadó szerkesztői és azok nemzetközi partnerei – Franciaországból, Svédországból, Dániából, Magyarországról, Romániából és Oroszországból – által történt.
A ZA-TS Argus Twin innovációja abban áll, hogy a műtrágya keresztirányú elosztása mindkét szórótárcsán radarérzékelők segítségével történik. A kívánt értékektől történő eltérések esetén az elektromos rendszer teljesen automatikusan elvégzi a korrekciót, így a mindig optimális keresztirányú elosztás biztosított. Ez érvényes a váltakozó műtrágyaminőség, lejtők, fékezési folyamatok vagy elhasználódott szórólapátok esetén is.

Agritechnica érmek 1997 óta

A korábbi Agritechnica-kiállításokon is számos fejlesztésével nyert az Amazone megérdemelt arany- és ezüstérmeket. Itt megtalálja valamennyi érme listáját, melyeket 1997 óta az Amazone-újításoknak adtak át.