2023. szept. 12.

Az új Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke

Médiacsomag letöltése

Fokozatban állítható eke mechanikus fogásszélesség állítással, valamint bővíthetőséggel a SpeedBlade ekefejcsaládban

Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke 5 vassal, használat közben
Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke 5 vassal, használat közben

Az új terméktípusok a Teres eddigi termékválasztékát mechanikus fogásszélesség állítású ekékkel egészíti ki. A Teres 2022-ben mutatkozott be az AMAZONE új függesztett ekéjeként, először csak hidraulikus fogásszélesség-állítással.

Azoknak a gazdaságoknak, ahol nincs szükség a munkaszélesség állítására a szántóföldön, az új, mechanikus fogásszélesség állítású ekék kiváló megoldást jelentenek. Így a Teres révén az AMAZONE mostantól 4, 5 vagy 6 vassal ellátott, hidraulikus fogásszélesség-állítással vagy mechanikus fogásszélesség állítású függesztett ekét kínál maximum 300 LE teljesítményű traktorokhoz. Az új Teres mechanikus fogásszélesség állítású ekéknél a munkaszélesség ekefejenként 35, 40, 45 vagy 50 cm értékre állítható.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Az ekét egyszerű beállíthatóság, könnyű vontathatóság és tökéletes művelési kép jellemzi. Ezenkívül az új ekefej kopás miatti költségei nagy sebességnél is csekélyek. 

Egyszerű és kényelmes beállítás a tökéletes művelési képért 

A Teres 300 és 300 S szériafelszerelésként rendelkezik mechanikus fogásszélesség állítással és igény szerint hidraulikus első ekefej beállítással is ellátható. Az első ekefej így kényelmesen, a traktor vezetőüléséből igazítható a változó talajviszonyokhoz, illetve domboldalon történő használathoz. 

A kényelem és a pontosság tekintetében igazi előnyt jelent a paralelogramma-elrendezés a beállítóközpontban. A megoldásnak hála nem kell korrigálni a vonópontot az első ekefej beállításakor. A vonópont beállításáról a paralelogramma-szerkezet automatikusan gondoskodik. 

Optimális első ekefej beállítás a hidraulikus első ekefej állításnak hála
Optimális első ekefej beállítás a hidraulikus első ekefej állításnak hála

Innovatív SpeedBlade ekefej

Ezek a terméktípusok szintén az új SpeedBlade ekefejekkel vannak felszerelve, amelyekhez a szabadalmaztatott, extra nagy kormánylemez-előrész tartozik. Az új SpeedBlade ekefejeket a fő eketest minimális kopása teszi különlegessé. A munkasebesség például 6 km/h-ról akár 8 km/h-ra történő növelésével a fő kopási pont automatikusan egyre inkább az ekefej közepe felé tolódik. Így a SpeedBlade ekefej fő kopási pontja még nagy sebességnél is a kormánylemez megnövelt elülső részére esik, nem pedig a kormánylemez-csíkokhoz vagy teli lemez esetében középre.

Így a Teres esetében nagyobb sebességgel történő használatkor csak a kormánylemez-előrészt kell első lépésben kicserélni, ha az már elkopott. Ez más kivitelezési módokkal összehasonlítva jelentős megtakarítást jelent a kopás okozta költségek terén.

Ezenkívül a SpeedBlade eketestek az egyedülálló ©plus edzési eljárás és az extra széntartalom révén rendkívül kemények, ezért kevéssé kopnak. A kormánylemez esetében például az elülső oldalon nagyon nagy keménységet és ezáltal sima felületet lehet elérni. Ez csökkenti a vonóerőigényt és ezáltal az üzemanyag-fogyasztást. Ugyanakkor ez az eljárás hosszú üzemidőt és rövid beállítási időt biztosít. A hátoldal viszonylag lágy marad, ezáltal rendkívül szívós és ütésálló. 

A különböző alkalmazási feltételekhez különböző testek, előhántók és tárcsás csoroszlyák állnak rendelkezésre.

Teres 300 oldalsó támkerékkel az optimális határszántáshoz
Teres 300 oldalsó támkerékkel az optimális határszántáshoz

Tartósság és hosszú élettartam

A Teres 150 x 150 x 8,8 m-es stabil gerendellyel rendelkezik. Az üreges kialakítású, 130 mm átmérőjű nagyméretű fordítótengely két azonos méretű csapágy elhelyezését tette lehetővé. Ez jelentősen növeli a tartósságot.

Ezenkívül a Teres gépen megtalálható a ProtectShaft függesztőtengely, beépített golyóval. A csuklócsapágyak csillapító hatást fejtenek ki, és kímélik az ekét a fordulókban és a közúti vonulás közben.

A Teres kétféle túlterhelésvédelemmel kapható. Az egyik a nyírócsapos túlterhelésvédelem 4400 kg nyíróerővel, a másik a hidraulikus túlterhelésvédelem intenzívebb és kövesebb munkakörülményekhez.

A munkamélység-beállítás kézzel, illetve hidraulikusan a támkerékkel történhet. E téren az AMAZONE oldalsó átbillenő és kombinált támkerekeket, valamint hátsó átbillenő támkereket egyaránt kínál a Teres új típusaihoz. A pontos mélységtartásért és a megbízható saját hajtásért a Teres termékpalettájában különféle átmérőjű és profilú abroncsok szerepelnek. Ha a mélységtartás körülményei nehézséget jelentenek, egy speciális fejlesztésű AS gumiabroncs választható 785 x 350 mm-es méretben. 

A SpeedBlade ekefejek választékának bővítése

A SpeedBlade-ekefejek választékának bővítése: 

A SpeedBlade ekefejek választékának bővítése

A Teres 300 és Tyrok 400 ekefejprogramja tovább bővül a SpeedBlade WXL 35 ekefejjel. A tulajdonképpeni ekefejforma a Cayros gépből már jól ismert és a megfelelő talajokon már bizonyított. A WXL 35 viszont megnövelt méretű kormánylemez-előrésszel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ekefej még nagyobb haladási sebességeknél is ellenáll a kopásnak. A fő kopási pont még nagyobb haladási sebességnél is a kormánylemez-előrészre esik, és nem a teljes ekefejre. Első lépésben csak az elülső részt kell kicserélni, amivel jelentős költség takarítható meg.

A WXL 35 egység erősen hajlított kormánylemeze sokféle talajhoz kiválóan használható, de különösen a közepes és nehéz talajokon teljesít kiválóan. Ezenkívül jó barázdaképzés és igazán könnyű vontathatóság jellemzi. A WXL 35 különösen nagy mennyiségű tarlómaradvány és szerves anyag esetén mutatja meg előnyeit. 

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Új, fokozatban állítható eke egyszerű mechanikus fogásszélesség állítással
  • Kiváló teljesítmény nagy haladási sebességek miatt, amelyeknél minimális a kopás, hála a megnövelt kormánylemez-előrésszel és ©plus edzési eljárással készülő SpeedBlade ekefejeknek 
  • Nincs szükség vonópont-korrekcióra az első eketest munkaszélesség-állításakor
  • Nagy tartósság a rugózott ProtectShaft függesztőtengelynek hála
  • Az első ekefej optimális helyzetbe hozható az opcionális fokozatmentes hidraulikus állítással