Érdeklődés új piacokon

Az Agritechnica sikere igazolja a választott irány helyességét

balról: Az igazgatótanács elnöke és tulajdonos Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer

A szélsőséges időjárási körülmények és a mezőgazdasági termékek világpiacán tapasztalható árnyomás miatt a mezőgazdaságban 2024 első hónapjaiban is bizonytalanság uralkodik. Ehhez jön még a politikusok azon döntése, hogy a gazdálkodókat és a bérvállalkozókat a mezőgazdasági gázolajra kivetett adó megemelésével terhelik. Szolidaritást vállalunk a gazdákkal, akik jogosan ellenállnak a további adóztatásnak és a versenytorzításának.

Összességében az AMAZONE a termelékenység és a jövedelmezőség növelése érdekében 2023-ban kivételesen magas globális keresletet észlelt a modern mezőgazdasági gépek iránt. Innovatív technológiáinkkal nagy hasznot tudtunk realizálni ebből a tendenciából. A nagy nemzetközi érdeklődés az Agritechnica kiállításon is jól érzékelhető volt, így a világ vezető szakvására hatalmas sikert hozott számunkra és minden résztvevő számára. Az innováció iránti intenzív elkötelezettségünket rangos díjakkal jutalmazták. Különösen örülünk a neves DLG Image Barometerben nemrégiben közzétett felmérési eredményeknek is, amelyekben ismét a 4. helyen végeztünk, és ezzel a legjobb közepes méretű gépgyártók lettünk a mezőgazdasági gépiparban. Elsősorban ügyfeleinknek és partnereinknek mondunk köszönetet, akik értékelték és bizalmukkal megtisztelték vállalatunkat. 

E pozitív fejlemények ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy az új pénzügyi évben folyamatos kihívásokra és bizonytalanságokra kell felkészülnünk. A globális gazdasági feltételek továbbra is változékonyak, és a mezőgazdasági vállalkozásoknak további nehézségekkel kell szembenézniük. Jelenleg bizonyos termékcsoportoknál kivárást és elhalasztást észlelünk a vásárlásoknál. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az aktuális eseményeket, és mint mindig, ezután is nagy elkötelezettséggel és arányérzékkel fogunk navigálni ezekben a kiélezett versenyt hozó időkben. Továbbra is elkötelezettek vagyunk minden szükséges beruházás mellett. Az olyan új piacok, mint Észak-Amerika, egyre fontosabbá válnak. Felismerjük az új földrajzi régiókban rejlő lehetőségeket és potenciált, és eltökélt szándékunk, hogy tovább fokozzuk ottani jelenlétünket. 

Mindenekelőtt azonban termékeink folyamatos fejlesztésére összpontosítunk. Ilyen például a Precea szemenkénti vetőgép és az eke terméksorozatunk, amelyek a mezőgazdaságot egy fenntarthatóbb és hatékonyabb jövő felé segítik. Tekintettel a szélsőséges időjárási körülmények egyre gyakoribbá válására, a Hasbergen-Gaste-i főüzemünk közvetlen közelében lévő Wambergen kísérleti gazdaságunkban olyan új szántóföldi gazdálkodási módszereket kutatunk és tesztelünk, amelyekkel magas hozamú szántóföldi gazdálkodás végezhető.

Legújabb technológiáinkat, eljárásainkat és digitális megoldásainkat a 2024. május 23-i AMATECHNICA-n mutatjuk be. Ez a nagyszabású, szántóföldi szaknappal és változatos kísérőprogrammal egybekötött szakkiállítás mára már vállalatunk fontos eseményévé vált, amely összehozza a gazdálkodókat, a vállalkozókat és a viszonteladókat, hogy élőben megismerjék a modern AMAZONE mezőgazdasági gépeket, és innovatív ötleteket cseréljenek. 

Szeretettel meghívjuk Önt erre az eseményre! Örülnénk, ha Önnel is találkozhatnánk Hasbergenben.

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer