15 éves az AMAZONE értékesítési és szerviz-leányvállalata Magyarországon

Az AMAZONE debreceni értékesítési és szerviz-leányvállalatának sikertörténete 2008-ban kezdődött. Kezdetben az AMAZONE gépeket még kereskedőn keresztül értékesítették. Amikor azonban ez utóbbi fizetésképtelenséget jelentett, az AMAZONE-nak nem volt más választása, mint hogy maga alapítson egy leányvállalatot a termékpaletta forgalmazása céljából – így született meg az AMAZONEN-WERKE Kft.

IMG_1722_d1_201202_ret_ly_01_LO-opt__
Kovács Tamás ügyvezető

Egy kis irodában 4 alkalmazott kezdte meg a munkát. Az üzlet virágzott, és az évek során az iroda egy nagy, saját épületet kapott, ahol ma már 25 ember dolgozik. A gépértékesítés, a szerviz és a vállalat saját alkatrészraktára az elmúlt években 8 és 10 millió euró közötti forgalmat bonyolított le. A helyi személyzet mindig közvetlen kapcsolatban áll az ügyfelekkel és a partnerekkel, hogy segítsen a napi kihívásokban a gép kiválasztásától az üzembe helyezésig, de akár műszaki problémák és pótalkatrészellátási kérdések esetében is.

Az AMAZONE különösen erős a növényvédő szerek és műtrágyaszórók értékesítésében Magyarországon, a Precea szemenkénti vetőgép például az élvonalban van, és egyre nagyobb piaci részesedést szerez. Az AMAZONE Kft. a precíziós mezőgazdasági gépekre vonatkozó 2022-es és 2023-as kormányzati támogatásnak köszönhetően 2022-ben jelentősen növelni tudta forgalmát. Idén pedig még jobb üzleti év várható.

Jelenleg komoly erőfeszítéseket tesznek a piaci részesedés növelésére a talajművelési ágazatban. A Tyrok félig függesztett váltvaforgató eke, a Ceus Grubber-tárcsásborona-kombináció és a Cobra vontatott sekély kultivátor egyre nagyobb számban kerül piacra. Az ekeágazatban az AMAZONE mosonmagyaróvári gyárában gyártott termékekre (a Teres és Cayros sorozatú függesztett váltvaforgató ekékre és a Tyrok félig függesztett váltvaforgató ekékre) helyeződik a hangsúly. Ennek érdekében többek között 2023-ban és 2024-ben több terepi napot is terveznek a gépek bevetésével.

Az AMAZONE Kft. az elmúlt 15 évben több mint 5000 gépet értékesített. Erre büszke lehet az AMAZONE százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalat, amely képzett munkatársainak köszönhetően minden bizonnyal még hosszú évekig megállja a helyét a piacon.

AMAZONEN-WERKE Kft. Irodaház és alkatrészraktár Debrecenben