1. Lipcsei tematikus est

A régió szántóföldi gazdálkodóinak szokásos eseménye

Az AMAZONE helyszíni csapata nagyon elégedett volt a hagyományos 18. lipcsei tematikus est rendkívül jó visszhangjaival. A világjárvány miatti kétéves szünet után a helyszínen lévő ACTIVE központ teljesen megtelt 450 szántóföldi gazdálkodóval és bérvállalkozóval. A szántóföldi növénytermesztésben a változó éghajlati és politikai viszonyok miatt egyre nagyobb jelentőséget kap a köztes termények szakszerű termesztése, és ez volt az idei rendezvény központi témája is.

Christoph Seyfert, a Hanse-Agro termesztési tanácsadója különböző stratégiákat mutatott be a gyomok optimális visszaszorítására, a talajszerkezet javítására és nem utolsósorban az ideális tápanyagmegőrzésre a főkultúrák közötti szakaszban a köztes termények segítségével.

Christoph Laumann, az AMAZONE talajművelési termékcsaládjának vezetője bemutatta a hallgatóságnak, hogyan lehet a jól fejlett, magas szervesanyag-tartalmú köztes terményeket optimálisan bedolgozni a talajba, hogy ideális feltételeket teremtsenek a rothadási folyamatokhoz. Ezenkívül áttekintést adott az aktuális AMAZONE talajművelési termékkínálatról is. Az újonnan kifejlesztett eszközök, mint például az új Cobra vontatott sekély kultivátorral kombinált, elöl haladó késhenger, vagy a bevált Catros rövidtárcsa, még a későbbi, egyenletes bedolgozás előtt felaprítják a szerves anyagot, hogy a köztes terményekben tárolt tápanyagok a lehető leggyorsabban a következő kultúra rendelkezésére álljanak.

A fakultatív gyárlátogatás után a látogatók között késő estig élénk, hangulatos beszélgetés folyt. A legutóbbi januári est a tervek szerint 19-én lesz. Véssék be a 2024-es tematikus estet is a naptárba!