40 éves az Amazone Ltd.

Sikertörténet Nagy-Britanniából

Dr. Justus Dreyer, Christian Dreyer, Bettina Dreyer, Simon Brown (ügyvezető igazgató, AMAZONE Ltd.), Andreas Hemeyer (értékesítési ügyvezető igazgató, marketing, aftersales)

2022_03_BM_40_Years_Ltd_out_4c





Az AMAZONE talajművelő gépek értékesítése Nagy-Britanniában nagy hagyományokra tekint vissza. A Curtis & Padwick vállalat már 1960-ban átvette az AMAZONEN-WERKE termékeinek nagy-britanniai képviseletét importőrként. Abban az időben ennek a vállalatnak a Claas vállalatnál volt regionális képviselete Harsewinkelben. Ez néhány évig működött, és több ezer AMAZONE ZA kéttárcsás műtrágyaszórót adtak el így. A szerződés lejárta után importőrünk átvette a hagyományos andoveri Taskers vállalatot. A Taskers számos különböző típusú talajművelő gépet gyártott, egészen a saját gőzmozdonyokig. A Taskers AMAZONE-ért felelős értékesítési vezetője Rod Baker volt.

Ezután, amikor a Taskers egy rendkívül gyenge időszakon ment keresztül, úgy döntöttünk, hogy 1983-ban Baker úrral együtt megalapítjuk saját cégünket, az AMAZONE Ltd-t. A Lambourn Woodlandsben lévő Cuckoo Copse nevű, használaton kívüli, volt katonai repülőtéren kezdődött a történet. Az első alkalmazottunk Simon Brown volt. Fokozatosan egyre több képzett alkalmazottat vettünk fel, így az üzlet az első néhány évben gyorsan fejlődött.

1989-ben végül úgy döntöttünk, hogy megvásárolunk egy telket a Doncaster melletti Harworthban, és létrehozzuk saját kirendeltségünket raktárcsarnokkal, alkatrészraktárral, iroda- és képzőhelyiségekkel. Ez a beruházás is nagyon sikeresen alakult. Első alkalmazottunk, Simon Brown hamarosan az ügyvezető igazgató lett.

De a harworthi telephelyet is kinőttük idővel, ezért úgy döntöttünk, hogy egy Orchard Farm nevű ingatlanba fektetünk be, hogy egy új, nagyobb telephelyet építsünk tágas helyiségekkel és 12 hektárnyi földterülettel a kísérletek és bemutatók számára.

Eladásaink azóta minden évben új rekordot érnek el. Szerencsére Nagy-Britannia hatalmas potenciállal rendelkezik, és azon vagyunk, hogy az AMAZONE gépekkel egyre jobban optimalizáljuk piaci részesedésünket, hogy még sokáig írhassuk eddigi sikertörténetünket.