75 év vetéstechnika | 1949 -2024

75jahre-1
Jelenlegi zászlóshajónk: a Cirrus Grand vontatott kombinált vetőgép 9 méteres munkaszélességgel.

Az AMAZONE 75 éve képviseli az innovációt és a minőséget a vetéstechnikában. Legyen szó szántás utáni, mulcs- vagy direktvetésről, függesztett, ráépített vagy vontatott gépekről, az AMAZONE minden talajhoz és minden növénytípushoz megfelelő megoldást kínál. A legmodernebb technológiának, a nagy pontosságnak és az egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően az AMAZONE piacvezető lett a vetéstechnika területén. Ebben a jubileumi évben nemcsak a sikereinket ünnepeljük, hanem az ügyfeleinket is. 

Az AMAZONE első vetőgépe, a „D1” 1949-ből.

AMAZONE RE-D4 kombinált vetőgép

A vetőgépek története 1949-re nyúlik vissza. Ekkor fejlesztette ki Dipl. Ing. Heinrich Dreyer - az alapító fia - és Kademann úr az első, 2 m munkaszélességgel dolgozó D1 vetőgépet, mely az innovatív Elite-vetőkerékkel volt felszerelve a finom és a normál vetéshez. Ez a vetőgép forradalmasította a köztes termények kivetését, mivel az akkori vetőgépekkel összehasonlítva a D1 esetében nem volt szükség a vetőkerekek állandó cseréjére. Amikor az AMAZONE 1966-ban először dobta piacra a vibrációs boronából és D4 vetőgépből álló kombinált gépét, egy új művelési eljárást hozott létre, a sikertörténet pedig elkezdődött. A gazdák számára ez az innováció hatalmas előrelépést jelentett. Ennek oka, hogy az aktív talajművelés és a vetés kombinációja lehetővé tette számukra bizonyos munkamenetek megspórolását, és egyben javította a vetés minőségét. 

A jelenlegi vetőgépekkel és vetőmagkombinációkkal a világ minden gazdasága számára megpróbáljuk megtalálni a tökéletes rendszert a talajművelés, a visszatömörítés, a vetőmag-elhelyezés és -beágyazás összehangolásához. A mechanikus és pneumatikus függesztett és ráépített vetőgépeken kívül az AMAZONE palettája ma már számos más konstrukciót is tartalmaz. Ezek közé tartoznak a Cirrus vontatott kombinált vetőgépek, a Primera DMC nagy területteljesítményű vetőgép és az olyan, akár 15 méteres munkaszélességű szóló vetőgépek, mint a Citan. Egyetlen más mezőgazdaságigép-gyártó sem kínálja a szimpla és kombinált vetőgépek olyan széles választékát ügyfeleinek, mint az AMAZONE.

Tudjon meg többet: 75 év Amazone vetéstechnika