A fenntarthatóság létfontosságú:

Sikeres energiagazdálkodás

PXL_20220705_121827594
Heinrich Buddenberg (balra, az üzemvezetési osztály energiaügyi vezetője Gastéban, és Thomas Jagusch, karbantartó és a Hude energiacsapat tagja Altmoorhausenben)

A gastei, bramschei, leedeni, altmoorhauseni és lipcsei gyártócsarnokok tetején összesen 10 000 fotovoltaikus modul világít, amelyek hat futballpályát tesznek ki. A telepített napelemes rendszerek teljesítménye összesen 3000 kW. Az utolsó naperőművet most telepítették a Hude-Altmoorhausenben lévő gyárnál, és hamarosan üzembe is helyezik. A villamos energia nagy részét saját felhasználásra termeljük. Ez hosszú évekre garantálja az alacsony villamosenergia-költségeket és az erőművek tehermentesítését a jelenlegi nehéz helyzetben. Végül, de nem utolsó sorban haladást értünk el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében is. 

Az elmúlt hat évben az AMAZONE csoport mintegy 4,2 millió eurót fektetett be különböző energiatakarékossági intézkedésekbe. Ebben az időszakban már több mint 5 millió eurónyi kiadást takarított meg annak érdekében, hogy továbbra is gazdaságos legyen az AMAZONE gépek gyártása. Az AMAZONE energiagazdálkodási csapata továbbra is aktívan működik együtt saját energiabajnokainkkal ebben a fontos ágazatban.