A gyakornokok virágos sávokat telepítenek

AdobeStock_274495231_ret_ly_01_LO-opt__
Környezetvédelem és természetvédelem

Érintetlen környezet nélkül a mezőgazdaságnak nincs perspektívája. Az AMAZONE-nál nagy hangsúlyt fektetünk a környezet- és természetvédelem témájára – nem azért, mert ez jelenleg divatos, hanem mert szorosan kapcsolódik iparágunk sikeréhez. Ahol a természetet elpusztítják, ott nem lehet modern mezőgazdaságot folytatni.

A „Virágos sávok” projektben erre szeretnénk érzékenyíteni a gyakornokokat. Ők tervezik meg és alakítják ki a megfelelő növénytelepítéseket üzemeink kihasználatlan területeire. Az általuk telepített virágos sávokkal kifejezetten további élőhelyet teremtenek a rovarok és kisállatok számára. Ezek a virágos sávok számos más állatfaj számára is fontos táplálékforrást, szaporodási helyet és menedéket jelentenek. A virágos sávok telepítése és fenntartása hálás tevékenységi terület mindazok számára, akik a környezet és a természet védelmét szeretnék elősegíteni. Szeretnénk erősíteni a fiatalok tudatosságát, hogy kiálljanak a természet megőrzéséért.

A hudei gyakornokok nagy elkötelezettséggel hajtanak végre környezetvédelmi és természetvédelmi intézkedéseket a helyszínen, és ezzel elősegítik a helyi biológiai sokféleséget. Ezenkívül a virágos sávok vizuálisan is gazdagítják a tájat.