A miniszter is meglátogatta a vásári standot

AMAZONE a franciaországi SIMA kiállításon

A SIMA kiállítást 2022. november 6–10. között tartották Párizsban, ahol mintegy 155 000 látogató tájékozódott a mezőgazdasági ágazat legújabb trendjeiről és technológiai újdonságairól. Az AMAZONE új, modern vásári standdal mutatkozott be. Az AMAZONE olyan fontos újdonságai, mint a Centaya 3000 pneumatikus ráépített vetőgép, és a forgó lazítóval és 6 m munkaszélességű FTender fronttartállyal kombinált, nagy teljesítményű Precea szemenkénti vetőgép nagy érdeklődésre tartott számot a szakmai látogatók körében. Új talajművelő eszközeink, mint például a Cobra vontatott sekély kultivátor, az új KE 02 forgóborona-generáció, valamint a Teres és Tyrok nagy teljesítményű ekék is keresettek voltak. A műtrágya- és növényvédelmi technológia területén többek között bemutatásra került az új BorderTS határszóró eljárásunk és a nagy méretű UX 7601 Super vontatott szántóföldi permetezőgép.

Florent Guilleman (ügyvezető igazgató, AMAZONE Auneau, Franciaország), valamint Bettina és Christian Dreyer (az AMAZONE tulajdonosai) bemutatták a forradalmi SmartSprayer technológiát Marc Fesneau francia mezőgazdasági miniszternek. Ez az új, célzott permetezési technológia a legújabb kameratechnológiát és a mesterségesintelligencia-alapú képfeldolgozást a kertészeti szaktudással ötvözi egy egyedülálló növényvédelmi rendszerben. Ha figyelembe veszi a részterület specifikus küszöbértékeket, és egyidejűleg alkalmazza a területi és célzott permetezést egy menetben, úgy a növényirtószer-felhasználás akár 70%-kal csökkentető.

Az előtérben, balról jobbra: Florent Guilleman (ügyvezető igazgató, AMAZONE Auneau, Franciaország) és Marc Fesneau (francia mezőgazdasági miniszter) a SmartSprayer modellnél

Balról jobbra: Matthieu Schubnel (újságíró, Agricole), Bettina Dreyer, Christian Dreyer, Florent Guilleman (ügyvezető igazgató, AMAZONE Auneau, Franciaország)








A „FARM MACHINE 2023” díjat a SIMA keretében adták át. A szoftverek kategóriájának győztese a komplex kapcsolási műveletek automatizálására szolgáló új terminálszoftverünk, az AMAZONE GPS-ScenarioControl volt. Ezt a mezőgazdasági technikában komoly elismerésnek számító díjat egy szakújságírókból álló nemzetközi zsűri ítéli oda.