Aktuális helyzetjelentés

Az elmúlt évet és az új év kezdetét mindannyiunk számára a koronavírus-járvány határozta meg. A szigorú intézkedéseknek és az összes dolgozó nagy fegyelmének köszönhetően ennek hatásait minimálisra korlátoztuk az AMAZONEN-WERKE vállalatnál. Észrevehető kiesések nélkül, teljes mértékben fenn tudtuk tartani az üzemelést, a forgalmunkat pedig különösen 2020 negyedik negyedévében, valamint 2021. első negyedévében jelentősen növelni is tudtuk.

A vállalat történetében először az AMAZONE 537 milliós forgalmat ért el, amivel jelentősen túllépte a fél milliárdot. Rendkívül örülünk annak, hogy a forgalmunk egy olyan évben ugrott meg, melyben ennyire nehezek voltak a peremfeltételek, és ez a tény bátorságot ad nekünk a jövőre nézve.

Az AMAZONE-csoportban azonban fontos szervezeti változások is történtek. Decemberben az ügyvezetés új csapatot hozott létre, mely termékvonal-felelősként funkcionáló vezetőkből áll.

Mostantól Kühn úr felel a műtrágyaszórási technológiáért, Klemann úr a növényvédelmi technológiáért, míg Laumann úr a passzív talajművelésért. Hamarosan egy további, a vetéstechnika területének termékvonal-felelőse is megkezdi munkáját.

Az AMAZONE leányvállalata, a BBG esetében is személyzeti változások történtek: Wilken úr vette át a lipcsei telephely vezetését, így mostantól Dr. Resch úrral és Braunsmann úrral közösen viseli a felelősséget a lipcsei gyárért.

Mivel jelenleg erőteljesen megnövekedett a kereslet a mezőgazdasági gépek iránt, és beszállítóinknál is jóval feszültebb a helyzet, mint az előző évben, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy megbízhatóan kiszolgálhassuk ügyfeleinket.

Az AMAZONEN-WERKE ügyvezetői