Az AMAZONE-csoport jelenlegi helyzete

Dreyer_Christian_Dreyer_Justus_ZA-TS_dx_hp_DSC_4677_d1_170830_ret_ly_03_24proz_LO-opt__

Jelenleg számos németországi és európai vállalat működik nagy kihívásokkal teli környezetben, és már most is fennáll a veszélye annak, hogy a különböző ágazatokban jelentős lesz a visszaesés. 

Örömmel látjuk azonban, hogy a mezőgazdasági technológia iránti kereslet továbbra is erős mind itthon, mind külföldön. Az AMAZONE csoport már több mint egy éve jelentős megrendelésállománnyal rendelkezik, amelynek egy része többnyire 2023-ban valósul meg. Beszállítóink helyzete még mindig feszült, az AMAZONE azonban remek pozícióban van az évtizedek óta fennálló ellátási láncnak és nagy mértékű vertikális gyártási integrációnak köszönhetően. Az adott terméktől függően ezért rövid határidejű szállítások is lehetségesek. 

A villamos energia és a gáz árrobbanása és a hiányok veszélye természetesen jelentős hatással van ránk is. A hatásokat jelenleg csak nagyjából lehet megbecsülni, mivel köztudott, hogy a helyzet alakulása rendkívül dinamikus. Ugyanakkor többnyire a lehető legalacsonyabb szinten tartottuk termékeink energiaköltségeit, és minden évben képesek voltunk javítani a gyártás energiahatékonyságát is. Ezt a vállalat minden területén alkalmazott energiagazdálkodással érjük el. Nagy teljesítményű fotovoltaikus rendszereket is használunk, hogy a szükséges villamos energiát egyre nagyobb arányban saját magunk állíthassuk elő. A saját hő- és villamosenergia-erőműveink használatával együtt csak a németországi telephelyeken az elmúlt nyolc év során jelentős mennyiségű energiát takarítottunk meg, és mintegy 7 millió tonnával csökkent a CO²-kibocsátás. 

Az ügyfelek nagy érdeklődést mutatnak a legkorszerűbb AMAZONE technológiák iránt. Egyre nagyobb a kereslet világszerte az olyan mezőgazdasági technológiák iránt, amelyek termelékenysége nagy, ám a felhasznált erőforrásokat is kímélik. Az AMAZONE csoport innovatív termékkínálatának köszönhetően még az egyes piacokon tapasztalható bizonytalanságok mellett is megőrizte erős nemzetközi pozícióját. Új termékeinket, például a nagy teljesítményű ekéket és a SCHMOTZER sorközművelő kultivátortechnikáját is ki kell emelnünk. 

Jelenleg növekedést várunk a 2022-as pénzügyi évre vonatkozóan, 2023-ra pedig az az optimista jóslatunk, hogy legalább stabil üzleti fejlődés vár ránk.

Boldog karácsonyt, és mindenekelőtt boldogságban és egészségben gazdag 2023-as évet kívánunk Önnek és szeretteinek!
 

Az AMAZONEN-WERKE vezetősége