Az AMAZONE megfelel a növényvédelmi követelményeknek

Medaille_Agritechnica_2022_VS_Silber_LO-opt__
Az új DirectInject közvetlen befecskendező rendszer lenyűgözte a szakértőket 

A növényvédő szerek gyors, rugalmas és igény szerinti adagolása: ezek az AMAZONE új és egyedülálló DirectInject közvetlen befecskendező rendszerének fő sajátosságai. 

A növényvédelemre különösen igaz, hogy folyamatosan nőnek az ügyfeleinkkel és a technológiáikkal szemben támasztott követelmények. A növénytermesztés optimalizálása érdekében a termékeket és hatóanyagokat célzottan kell használni ott, ahol a szántóföldön szükség van rájuk. A védendő struktúrákra és vízfelületekre emellett olyan követelmények is vonatkoznak, amelyeket a gazdálkodóknak figyelembe kell venniük ezen termékek kiválasztásakor. Ezzel szemben a mezőgazdaság a nagyobb területteljesítmény és a gazdaságos gépkihasználás érdekében egyre inkább a nagyobb növényvédelmi permetezőgépek felé mozdul el.

DirectInject_d0_jm_IMG_9330_d1_220509_LO-opt__
Az új „DirectInject” közvetlen befecskendező-rendszer egyszerre két díjat is kapott

Annak érdekében, hogy a nagyobb méretű növényvédelmi permetezőgépek továbbra is maximális rugalmassággal tudjanak reagálni a termékválasztás és adagolás terén a szántóföldön uralkodó különböző körülményekre, az AMAZONE kifejlesztette az új DirectInject közvetlen befecskendező-rendszert. A DirectInject különlegessége a hagyományos rendszerekhez képest a befecskendezési folyamat gyors reakcióideje, valamint a permetlékörbe és a szántóföldi permetezőgép működésébe való teljes integráció. Ahol egyébként nem volt lehetséges a differenciált, azonnali permetezés, ott ez a rendszer most egyetlen menetben reagál a követelményekre. Az eredmény optimális növényállomány, valamint idő- és növényvédőszer-megtakarítás.

Ezek a hozzáadott értékek a DLG Innovation Award és a Farm Machine Award zsűrijét is meggyőzték. Az AMAZONE DirectInject ezüstérmet kapott, az állományápolási kategóriában pedig elnyerte a Farm Machine 2022 címet.