Az AMAZONE részt vesz az AgriGaia projektben

Együttműködés erős partnerekkel

IMAG2928_ret_ly_01_LO-opt__
UX 5201 növényvédelmi permetezőgép beépített érzékelőkkel

Az AMAZONE több baráti vállalattal dolgozik együtt, köztük a Robert Bosch GmbH-val, a Claas E-System GmbH-val, a Bernard Krone GmbH & Co. KG és az osnabrücki egyetemmel a német Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium által finanszírozott AgriGaia projekt keretében. A projekt célja, hogy a mesterséges intelligenciát (AI) egy átfogó platform segítségével bevezesse a mezőgazdasági gyakorlatba, és ezáltal hozzáadott értéket teremtsen a gazdálkodók számára. A platform segítségével a mesterséges intelligencia az AMAZONE gépekhez is alkalmazható, és segítségével optimalizálható a munkafolyamat.

A szántóföldi növények a gépekre szerelt, rendkívül összetett érzékelőkkel kerülnek elemzésre. A különböző színek és formák alapján az érzékelő mesterséges intelligencia segítségével képes megállapítani, hogy hasznos növényről vagy gyomnövényről van-e szó, és hogy a növény kap-e elegendő tápanyagot. A jövőben a növénybetegségek kimutatása is lehetséges lesz.

Az adatok mesterséges intelligenciával történő elemzése révén a gép sokkal pontosabban tud dolgozni. A növények szelektíven kezelhetők kémiai vagy mechanikai úton, vagy akár el is távolíthatók, és lehetőség nyílik az igényekhez igazodó trágyázásra. Mesterséges intelligencia az AMAZONE mezőgazdasági technológiáért –a jövő már elkezdődött!