Az AMAZONE TOO Kazahsztánban terjeszkedik

A saját kirendeltség Kokshetauba költözött

PXL_20220601_111837247_LO-opt___LOcopy1
A kokshetaui telephely

2010-ben az AMAZONEN-WERKE vezetősége úgy döntött, hogy saját kirendeltséget nyit Kazahsztánban. 22 millió hektárnyi szántóföldjével ez az ország mind a mai napig hatalmas lehetőségeket kínál az AMAZONE gépei számára. 

Dr. Tobias Meinel, a nagy területteljesítményű vetéstechnika korábbi termékmenedzsere családjával Asztanába költözött, és bemutatókkal, szántóföldi próbákkal, valamint a szántóföldi szaknapokon és vásárokon való részvételével tette ismertté az ott korábban szinte ismeretlen AMAZONE márkát. 

Időközben jól működő kereskedői hálózat alakult ki, a forgalom és a csapat pedig folyamatosan növekszik. Az országban uralkodó szárazság miatt a Condor direktvetőgépek különösen keresettek, de a Pantera önjáró növényvédő permetezőgép, a Catros rövidtárcsa és az UX 11201 vontatott szántóföldi permetezőgép is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

PXL_20220601_111847044

A kedvező fejlemények hatására döntöttünk úgy, hogy saját földterületet vásárolunk Kokshetauban, Kazahsztán legfontosabb földművelési régiójának közepén. Ezt a lépést 2022 májusában hajtottuk végre. Az AMAZONE TOO megvásárolt egy meglévő ingatlant egy irodaépülettel, alkatrészraktárral és raktárcsarnokokkal. Az új központ, amelyet az AMAZONE összes kazahsztáni alkalmazottja június végén vehetett birtokba, egy olyan beruházás, amely a telephely további fejlődését is szolgálja ezen a rendkívül ígéretes közép-ázsiai piacon.