Aktuális helyzetjelentés

40. kiadás - 10/ 2020

Az AMAZONEN-WERKE ügyvezetői és munkatársai az elmúlt hónapokban mindent arra tettek fel, hogy a koronavírus-járvány előidézte korlátozások ellenére lehetőleg biztosított legyen a normál üzem. Szerencsére mindeddig sikerült megelőznünk mind a termékeink kiszállítását érintő késedelmeket, mind pedig az esetleges alkalmazotti létszámcsökkentést. 

Itt szeretnénk megköszönni a világ bármely pontján levő Amazone-ügyfeleknek, hogy a nehéz feltételek ellenére kitartottak mellettünk. Az üzem folytatása mellett döntő jelentőséggel bírt számunkra, hogy a koronavírus-járvány márciusi és áprilisi tetőzése idején is biztosítsuk a beszállítók általi ellátásunkat. Az Amazone nyilván abból is profitál, hogy a kulcsfontosságú komponensekből rendszerint saját raktáraiban tart fenn készleteket. 

Az Amazone csoport összes gyártási telephelyén mindeddig megszakítás nélkül tudtuk folytatni a mezőgazdasági gépek gyártását. Csak a franciaországi Forbachban található, kommunális technikát gyártó üzemünk működését kellett átmenetileg felfüggesztenünk a járvány kezdetekor a Grand Est régióban mutatkozó magas fertőzési arány miatt. Végeredményben viszont itt is csak kis számú fertőzést észleltünk, és minden érintett munkatársunk időközben egészségesen tért vissza munkájához. 

A teljes Amazone-csapat erőfeszítéseinek köszönhetően így sikerült forgalmunkat stabilan jó szinten megőriznünk. Köszönjük mindenkinek, aki ebben részt vállalt, de különösen ügyfeleinknek és partnereinknek a tanúsított erőfeszítéseket. A továbbiakban is mindent megteszünk azért, hogy tettel és ötlettel, de elsősorban a szokott kiváló minőségű termékekkel álljunk Önök mellett.

Az AMAZONEN-WERKE ügyvezetői