Christian Dreyer: négy év után továbbadta a VDMA Landtechnik elnöki posztját

Tavaly októberben Christian Dreyer átadta a VDMA Landtechnik elnöki posztját az újonnan megválasztott elnöknek, Anthony van der Ley úrnak. Hivatali ideje alatt Christian Dreyer különösen a digitalizálás, az éghajlatvédelem és a nemzetközivé válás kérdését lendített előre.

RO7A4760

Különösen a konstruktív együttműködésére összpontosított a mezőgazdasági gépészeti iparág legnagyobb európai ágazati hálózatában, melynek mintegy 180 tagvállalata van, köztük nagy nemzetközi konszernek, de közepes és kisebb vállalatok is. Számos projektnek köszönhetően az elmúlt években jelentősen fokozódott az egyesület kapcsolata a berlini és brüsszeli politikai körökkel.

Különösen sikeres volt a német Mezőgazdasági Minisztériummal, mely például jelentős finanszírozást, 50 millió eurót bocsátott rendelkezésre a digitális mezőgazdaság kísérleti területeinek támogatására.

Ezenkívül Christian Dreyer elnök vezetése alatt a VDMA szembe nézett azzal a nagy kihívással, hogy konstruktív szerepet játsszon az éghajlati hatékonyság javításában. Ez jelentős mértékben sikerült is az EKoTech projekt bemutatásával, melynek keretében a mezőgazdasági gépészet területe bemutatta, hogy hogyan járul hozzá a CO2 és az egyéb üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Ezenkívül az egyesület nagyon sikeresen tudott hozzájárulni az 5G hálózat termőföldeken megvalósítandó lefedettségével kapcsolatos kemény vitához.

A poszt 2020 októberi átadásakor az új elnök, Anthony van der Ley az egyesület érdemérmével tüntette ki elődjét, mely a mezőgazdasági gépekkel és traktorokkal foglalkozó iparág legnagyobb európai ágazati hálózatának legrangosabb díja. Az új elnök a következő szavakkal adta át a díjat: „Christian Dreyer a legjobb hangulatban tart”. Dreyer úr továbbra is képviselteti magát az egyesület igazgatótanácsában, hogy tapasztalatával előrevihesse a fontos projekteket.