Együttműködés a főiskolákkal és egyetemekkel

Ismerkedés diákoknak, kicsit máshogyan

Amellett, hogy az AMAZONEN-WERKE különböző főiskolákkal és egyetemekkel közösen dolgozik különböző projekteken, folyamatosan számos olyan diákot fogadunk, akik alap- vagy mesterszakos diplomamunkájukat írják, vagy éppen szakmai gyakorlatot végeznek vállalatunknál.

Annak érdekében, hogy a diákok megismerjék az AMAZONEN-WERKE vállalatot, Timo Klemann, a növényvédelmi termékcsalád vezetője grillezést szervezett a wambergeni kísérleti gazdaságban.

Ezen az estén a diákoknak megmutatták a Controlled Row Farming kísérleti szántóföldjeit, és elmagyarázták ezt az új művelési eljárást. Vezetőnk ezt követően körbevezette őket az újonnan létrehozott gyármúzeumban, amelyet a gazdaság csarnokában rendeztünk be. Itt mutatták be a diákoknak, hogy az AMAZONEN-WERKE közel 140 éves fennállása alatt milyen mezőgazdasági technológiákat fejlesztettek ki és gyártottak ezrével – a gabonatisztítóktól a burgonyaosztályozó gépeken, a hengeres műtrágyaszórókon és istállótrágya-szórókon át a modern talajművelésig, a műtrágyaszórási technológiáig és a modern vetéstechnikáig.

Az előadás nagy érdeklődésre tartott számot, elvégre ez egy igen fontos fejezet az európai mezőgazdasági technológia fejlődésében. Ezt követően, a grillezett hús és kolbász elfogyasztása során még mindig bőven volt lehetőség arra, hogy minden résztvevő kérdéseket tegyen fel, vagy megvitassa a felvetett témákat.

PXL_20220704_154159959
A diákok érdeklődéssel hallgatták Klaus Dreyer senior vezetőt