A racionalizálás létfontosságú: Új út a magasabb minőséghez – a „Quality Gate App“

Q-Gate-app

A minőség az Amazone-nál az első helyen áll. Digitális támogatásként kifejlesztettük az új „Quality Gate App” alkalmazást, hogy segítségével már a gyártás során felismerjük és kigyomláljuk a hibákat. Lehetővé teszi, hogy már a gyártási folyamat során, valós időben elvégezzünk egy köztes minőségellenőrzést.

Amint egy gép elért egy bizonyos gyártási állapotot, a szerelőcsapat illetékes munkatársa az alkalmazás révén egy részletes listát kap, mely pontok ellenőrzése szükséges. Ehhez bejelentkezik az ellenőrzésre váró gépnél, beszkenneli az egyedi gép-vonalkódot, és betölti az elmentett, gépspecifikus tartalmakat okostelefonjára az ellenőrzéshez. Ábrák és szövegek mutatják az egyes „Quality Gate”-ek formájában az ellenőrzési pontokat.

Amennyiben minden pont rendben van, a munkatárs azt az alkalmazásban dokumentálja. Hiányosságok felmerülése esetén osztályozza és feljegyzi azokat. Ezekhez fotókat vagy kiegészítő információkat is hozzáfűzhet. Normál esetben a munkatárs a hibákat közvetlenül csapata segítségével szünteti meg. Nagyobb gondok esetén azokat az alkalmazás révén továbbítja a szerelési vezetőnek.

Az új minőségellenőrzési alkalmazás a gyártásban újabb nagy lépést jelent előre: Már a gyártási folyamat során képesek vagyunk a hibákat termékeket és üzemeket átfogóan felismerni és elhárítani. A „Quality Gate App“ annak fényében született meg, hogy termékeink egyre összetettebbek, és ezáltal egyre magasabbak a gyártási minőségre irányuló követelmények is.

Ahhoz, hogy minden üzemünkben biztosíthassuk a magas minőséget, minőségellenőrzés-irányításunkat a DIN EN ISO 9001 szerint tanúsítottuk. Ez azt jelenti, hogy kötelezettséget vállaltunk, miszerint termékeink és szolgáltatásaink megvalósítása során betartjuk és lehetőség szerint tovább fejlesztjük minőségi sztenderdjeinket. Ezért nem véletlen, hogy a vezető mezőgazdasági technikát gyártó vállalatok egyike vagyunk, mintegy 80%-os export-részaránnyal. Technológiáinkkal a jövőben is szeretnénk ahhoz hozzájárulni, hogy biztosított legyen az emberiség élelmiszer- és energia-ellátása.