Fénycsóvák

Az AMAZONE is egy kis darab otthon

Egy talált tárgy emlékeket ébreszt

Kim Schmidt karikaturista, író és gyermekkönyv-illusztrátor Güllerupban / Schleswig-Holsteinben él és rajzol. A „Local Heros” (Helyi hősök) című képregénysorozat rendszeresen megjelenik az SHZ-ben, és a sorozatban már 22 rendes könyv, valamint néhány különkiadás is megjelent. Lásd még: https://www.flying-kiwi.de/

Idén áprilisban kaptunk egy kivágott részt egy schleswig-holsteini napilapból. Sabine Stechmanntól érkezett, és egy karikatúrát tartalmazott, amely egyértelműen egy AMAZONE vetőgépet ábrázolt. A feladónak a kép a gyermekkorát juttatta eszébe, mivel szülei mindketten az AMAZONE-nál dolgoztak. Édesapja, Erich Huffnagel mesteremberként dolgozott a gyártásban, édesanyja, Anneliese pedig az értékesítésben. Stechmann asszony az iskolai szünetben az akkori alkatrészraktárban dolgozott, és még ma is emlékszik egy „lemezpályás nyomjelzők” megrendelésére. Mivel nem tudta, hogy ezek az alkatrészek milyen funkciót töltenek be a gépeinkben, részt vett egy gyárlátogatáson, és végül megismerte a kombinált vetőgépeinkben betöltött szerepüket. A narancssárga-zöld mezőgazdasági gépek látványa még 40 év után is örömmel tölti el, ami otthoni emlékeivel párosul. Így jött az ötlet, hogy elküldi a kivágott részt a címünkre, hogy megossza velünk felfedezését. Stechmann asszony évek óta állatorvosként dolgozik Rendsburgban.

Ez a történet jól megmutatja a korábbi alkalmazottakkal való pozitív kapcsolatot, és a teljes családok AMAZONE-hoz való kötődését. Az AMAZONE nevéhez sokan nem csak a termékeinket kötik, ezáltal nagyon különböző élettörténetek részei lehetünk.