Falcon – erős partner Dél-Afrika számára

Tavaly augusztusban és szeptemberben, tehát még az ottani tavaszi szezon előtt, importőrünk a Falcon körutat tartott a dél-afrikai kereskedőivel, melyen az AMAZONE legújabb gépeit mutatták be. A világjárvány miatt a bemutatókat ott is csak korlátozott számú résztvevővel és megfelelő távolságban tartották meg, mégis nagy sikert arattak.

A helyi mezőgazdaság végre ismét jó évet zárt – elegendő csapadék esett, és ennek megfelelő volt a hozam. A johannesburgi metropolisz körül elhelyezkedő, kukoricatermesztéssel foglalkozó régióban a fő hangsúlyt a modern szántóföldi kultivátorokkal és rövidtárcsákkal végzett passzív talajművelésre helyezték a bemutatók során.

IMG-20200825-WA0009

A Catros rövidtárcsás boronának és a Cenius mulcskultivátornak, valamint a „csak a szükséges mélységben” koncepciójuknak ott is bizonyítania kell alkalmasságát – miközben öntözés esetén a kukoricahozamok akár a 18–20 tonnát is elérhetik hektáronként. Ennek megfelelően nagy a bedolgozandó szerves anyag. A helyi gazdák számára az egyik döntő kritérium, hogy ennek során eltömődéstől mentesen gondoskodjon a gép a jó bedolgozásról és átkeverésről.

Így most először az afrikai piacon újonnan bemutatott Ceus tárcsásborona-grubber kombináció is megmutathatta, hogy még nagy mennyiségű termésmaradvánnyal is milyen jól megbirkózik. A dél-afrikai földeken ugyanis nemcsak számos helyi gyártó, hanem az összes ismert nemzetközi versenytárs is aktív.

Ezért természetesen sem (a keresztirányú eloszlást szenzorokkal észlelő) ArgusTwin rendszerrel felszerelt ZA-TS műtrágyaszórónk, sem az aktív szórókeret-vezérlésű UX növényvédelmi permetezőgépünk nem hiányozhatott a bemutatókról.

Az AMAZONE betakarítástól betakarításig a megfelelő gépi megoldásokat kínálja – az afrikai földművelési siker érdekében is. Partnerünkkel, a Falcon vállalattal már sok éve nagyon sikeresen tevékenykedünk ezen a fontos piacon, de ezekben a rendkívüli időkben különösen!