2021. júl. 15.

Új AMAZONE KE 3002-240 forgóborona Rotamix rendszerrel

Médiacsomag letöltése

Az Amazone új forgóboronát kínál nagy, akár 240 LE traktorteljesítményekhez. Az új fejlesztésű KE 3002-240 típus 3 m munkaszélességével az innovatív Rotamix rendszerrel az intenzív rögtörés területén mutatja meg erősségeit, különösen nehéz helyeken.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.


Rotamix rendszer - rövid, kompakt és két szerszámtartóval több

A KE 3002-240 a Rotamix rendszerrel tizenkét szerszámtartóval rendelkezik, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló kések rendkívül jó rögszerkezetet alakítanak ki. Az új forgóborona különösen nehéz talajokon biztosít kiváló eredményeket, és különösen szántás után alkalmas az optimális magágykészítéshez.

A tizenkét késtartó a homlokkerekek kisebb átmérőjét teszi lehetővé. Ezáltal a stabil homlokkerék-kádat nagyon kompaktra és könnyűre lehetett kialakítani. A forgóborona rövid kialakítása megakadályozza a traktorra gyakorolt emelő hatást, vetőgép-kombinációban pedig a csatlakoztatott vetőgép a traktorhoz rendkívül közel helyezkedik el. Az emelőerő-szükséglet ezáltal kisebb, mint más forgóboronák esetében, így kevesebb frontsúllyal is üzemeltethető.

A Long-Life-Drive hajtásrendszer hosszú élettartamot és maximálisan nyugodt járást biztosít. A kazettás tömítőgyűrűvel és labirinttömítéssel ellátott kétszeres tömítés véd a por, nedvesség és szennyeződés ellen.

A jól bevált Quick & Safe rendszer révén a 290 mm hosszú kések integrált kőbiztosítással rendelkeznek, és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhetők.

Magasabb teljesítményosztályok a DirectDrive hajtóművel

Az új KE 3002-240 Rotamix szíve a DirectDrive hajtómű, mely a nagyobb erőhatást közvetlenül viszi át a szerszámtartók homlokkerekeire. A KX és a KG forgó lazítókhoz hasonlóan itt sincs terelés, ezáltal biztosított a rendkívül jó, kis kopással járó erőátvitel. A forgóborona a hajtó tengelycsonk 540/750/1000 fordulatszáma mellett használható. A cserélhető fogaskerék-párok révén biztosított a borona fordulatszámának hozzáigazítása a különböző talajviszonyokhoz és a traktor hajtó tengelycsonkja fordulatszámához.

QuickLink-gyorscsatlakozó rendszer

Az aktív talajművelés teljes Amazone-programja elérhető a QuickLink-gyorscsatlakozó rendszerrel a maximális flexibilitás érdekében. A QuickLink segítségével az új KE 02 is pár mozdulattal csatlakoztatható a különböző vetőgépekhez. A KE 02 komplett gépkapcsolatot képez a Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és az Avant 02 pneumatikus fronttartályos géppel. A megerősített ráépített bak révén az új forgóborona most már a Centaya Super pneumatikus vetőgéppel is használható. Az új Precea-A ráépített szemenkénti vetőgép is szerszám nélkül csatlakoztatható. Természetesen lehetőség van a Huckepack függesztőrendszer használatával a D9 mechanikus függesztett vetőgéppel való kombinálásra is.

Beállítás és szerszámok

A KE 02 újdonsága az opcionális hidraulikus mélységtartás. A forgóborona így menet közben a traktor vezetőfülkéjéből kényelmesen beállítható az aktuális üzemi viszonyokhoz. Egy skála gondoskodik a munkamélység optimális ellenőrzéséről.

A kihúzható alsó függesztőkarok révén a KE 02 beállítható minden traktormérethez. Ezen kívül megkönnyíti a traktornyom-lazítók felszerelését. Az alsó függesztőkarok KAT 3, ill. KAT 3N kategóriájú terpesztési méretekhez is igazíthatók.

A simítógerenda mélységet a talajegyengetéshez a henger pontosan tartva vezeti, és az integrált túlterhelés elleni védelem révén lehetővé teszi a felfelé való kitérést. A precíz beállításhoz egy kezelőszerszámot kínálunk, mely univerzálisan használható számos más gépbeállításnál, pl. az oldallemezek magasság-beállításához, ill. kiiktatásához vagy a nyomjelzők beállításához.


Sokoldalú hengerprogram

A különböző talajadottságokhoz és az eltérő üzemi körülményekhez számos hengertípus érhető el különböző átmérőkben a célirányos visszatömörítéshez. A széles választék a könnyű csőpálcás hengertől kezdve a gumigyűrűs hengeren (ez mátrix abroncsprofillal is elérhető) és a trapézgyűrűs hengeren át egészen a közepestől nehéz talajokig alkalmas tüskés hengerig terjed.

Médiacsomag letöltése KE 3002-240 Rotamix rendszerrel (42 MB)