2021. jún. 2.

Új ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszóró sorozatok az EasySet 2 kezelő számítógéppel

Médiacsomag letöltése


Már rendelhetők a ZA-M 02 és ZA-X 03 sorozatú Amazone függesztett műtrágyaszórók az EasySet 2 kezelő számítógéppel. Az elektromos kezelőegységgel a menetsebességtől független állandó kiszórási mennyiség valósítható meg, valamint számos más egyszerűen kezelhető funkció és kényelmes beállítási lehetőség. Ezen kívül mindkét műtrágyaszóró-típus új megjelenéssel tűnik ki.

Nagyobb pontosság – költségmegtakarítás és környezetvédelem
Az Amazone az EasySet 2 kezelő számítógéppel kedvező árú megoldást kínál az automatikus mennyiségszabályozáshoz váltakozó menetsebességeknél a ZA-M és most először a ZA-X műtrágyaszóró-típusokhoz is. A kifolyónyílások méretei a tolózár automatikus beállításával úgy igazodnak, hogy a kiszórási mennyiség mindig azonos maradjon. Ezáltal a felhasználó nem kényszerül állandó menetsebesség tartására, hanem a terület szerkezetétől és adottságaitól függően gyorsíthat vagy lassíthat. A sebességjel meghatározásához, ill. továbbításához a felhasználó opcionálisan egy X-szenzort (impulzusok számlálása), jelkábelt (a traktorsebesség továbbítása) vagy egy GPS-antennát használhat.

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_P2268886
EasyCheck digitális, mobil ellenőrző eszköz a keresztirányú eloszlás egyszerű optimalizálása érdekében.
Az EasySet 2 az elektromos tolózár-működtetéssel kombinálva ezen kívül azzal az előnnyel jár, hogy a kiszórási mennyiséget nagyon precízen és ellenőrzött módon tudja szabályozni a költségmegtakarítás és a környezetvédelem érdekében. A kívánt kiszórási mennyiséget kilogrammos pontossággal adhatja meg a kezelő számítógépben, és a szórási folyamat során kényelmesen növelheti vagy csökkentheti a vezetőfülkéből akár csak az egyik, akár mindkét oldalon. Ez mezsgye-, határ- és árokszórás esetében is érvényes. 

Nagyobb kényelem
Az EasySet 2 menüstruktúra nélkül érhető el. Ez azt jelenti, hogy minden gomb saját funkcióval rendelkezik, és nagyon egyszerűen kezelhető. A tolózárak így kétoldalasan vagy egyoldalasan elektromosan nyithatók és zárhatók. A szükséges kiszórási mennyiségnek a terminálon való bevitelével nincs többé szükség a traktorból való kiszállásra és a kézi beállításra a gép hátsó oldalán levő skálán. Mindössze egy 12 V áramcsatlakozó szükséges a kezelő számítógéphez, így a hidraulikus tolózár-vezérléssel ellentétben nincs szükség hidraulikus csatlakozásokra.
Egy további különlegességnek számít az integrált hektárszámláló, melynek segítségével a felhasználó mindig tájékozódhat a gép teljesítményéről. Ezen kívül a terminál össz-hektárszámlálóval is rendelkezik.
Az új gépvezérlést a félautomata mennyiségkalibrálás és a visszamaradó mennyiségek leürítésének rendkívül kényelmes funkciója teszi teljessé. 

Új kinézet
A jól bevált ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszórók ráncfelvarráson estek át, immár jobban hasonlítanak a ZA-V és ZA-TS típusokra, és így együtt képezik a „ZA-családot”. 
Az alapmodellek ugyanakkor munkaszélesség-spektrumuk és tartálytérfogatuk tekintetében változatlanok maradnak. Így az új ZA-X 03 kompakt függesztett műtrágyaszóró 10 m és 18 m közti munkaszélességével és 500 l és 1400 l közti tartálytérfogatával továbbra is rendelhető. Az opcionális tartálymagasítók lehetővé teszik a tartály max. 1750 literesre való bővítését. A ZA-M 02 sorozat 10 m és 36 m közti rugalmas munkaszélességeket kínál 1000 és 1500 l közti tartálytérfogat mellett, melyek az üzem méretétől függően magasítással akár 3 000 l térfogatúra is bővíthetők szűk vagy tágas betöltőnyílásokkal szerelve.