2023. szept. 12.

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

Médiacsomag letöltése

Kombinált vetőgép nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak 

Az új Cirrus 04 vontatott kombinált vetőgép Precíz – rugalmas – hatékony
Az új Cirrus 04 vontatott kombinált vetőgép Precíz – rugalmas – hatékony

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgéppel az AMAZONE tovább bővíti nagy területteljesítményű vetőgépeinek palettáját. A gép 9 m-es munkaszélességgel és 16,6 cm-es sortávolsággal kapható. 

Egyedi kialakításával a vetőgép azonnal felhívja magára a figyelmet. A dizájnt leginkább a nagy vetőmagtartály és a jellegzetes elosztófej határozza meg.

A mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásaira válaszul tervezett gép precíz, rugalmas és hatékony működésű. Amivel könnyen képes alkalmazkodni a különböző szántóföldi gazdálkodási koncepciókhoz, ajtót nyit a jövő szántóföldi gazdálkodása felé. 

Megoldások a hatékony gazdálkodásért

YT-Thumb-Anhängesäkombination-Cirrus-9004-2C-Grand

Alapkivitelben a Cirrus 9004-2C Grand egy olyan kétkamrás tartállyal van felszerelve, amely 60 : 40 arányban osztott. A bigbag zsákokhoz optimalizált és elegendő többletkapacitással rendelkező tartály össztérfogata 5750 liter. A többletkapacitásnak hála a gépet optimális időpontban lehet megtölteni. A tartály mindig, még nagyobb maradék mennyiség esetén is képes befogadni egy bigbag zsák teljes tartalmát. Ez egyszerűsíti a vetőmaglogisztikát, mivel a töltés időpontja rugalmasabban választható meg. 

A kétkamrás tartály lehetővé teszi a különböző vetőmagok vagy műtrágyák külön adagolását. A maximális teljesítmény érdekében a két tartálykamra csak egy-egy kiszórandó anyaggal tölthető meg. A pontos elosztást a nagy teljesítményű szállítópályával ellátott nyomórendszer garantálja. Akár 400 kg/ha mennyiség is kijuttatható 15 km/h munkasebesség mellett. Ezenkívül a ventilátor alacsony teljesítményigénye szintén hozzájárul a gép rendkívüli hatékonyságához. Az adagoló pontos kalibrálásához egy TwinTerminal használható.

Hogy kisebb teleszkópos rakodógépekkel is fel lehessen tölteni a gépet, féloldalas becsukással csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás. 

Rugalmasság a változatos szántóföldi gazdálkodásért

Feltöltésnél, a féloldalas becsukás révén jelentősen csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás
Feltöltésnél, a féloldalas becsukás révén jelentősen csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás, így a gép kisebb teleszkópos rakodógépekkel is feltölthető

Alapesetben a két tartálykamra termékeit a Single-Shoot eljárás keretében ugyanaz a szállítópálya helyezi el a vetőbarázda megfelelő mélységébe. 

A megfelelő keresztirányú eloszlásról az új elosztófej gondoskodik. A soronkénti lekapcsolással ellátott elosztófej nagyfokú fenntarthatóságot biztosít a vetőmag és a műtrágya megtakarításával. Különösen az átfedési zónákban alakulnak ki életerős állományok a pontos lekapcsolásnak hála, mivel egyetlen területen sem fordul elő dupla vetés. Ezzel a megoldással az összterület mindössze 1%-án alakulnak ki átfedések. 

Művelőút kialakításához az elosztófej az ISOBUS terminálon keresztül felhasználóbarát módon minden szimmetrikus és aszimmetrikus művelőútrendszerhez, valamint nyomszélességhez és nyomtávhoz hozzáigazítható. Mechanikai beavatkozásra nincs szükség. 

Ha egyes sorok lezárásra kerülnek, csökken az adagoló fordulatszáma. A felesleges vetőmag a vetőmag-visszavezetésben kering, miközben a levegő továbbra is a vetőcsoroszlya felé távozik. Ezáltal a levegőnyomás állandó marad a vezetőmagvezetékekben. A vetőmag barázdából történő kifúvása teljes mértékben kizárt. Ugyanakkor mindig elegendő mennyiségű vetőmag marad az elosztófejben, amely a gép leengedése után azonnal kijuttatásra kerül. A termékek hézagmentes nélküli kijuttatása előadagolás nélkül és egészen a tábla utolsó sarkáig garantált.

Precizitás a teljes szélességben 

A 9 m-es munkaszélesség és a nagy munkasebességek lehetővé teszik a gép hatékony alkalmazását
A 9 m-es munkaszélesség és a nagy munkasebességek lehetővé teszik a gép hatékony alkalmazását

Az egyenletes keléshez precíz mélységbeli elhelyezés szükséges. A TwinTeC plus duplatárcsás csoroszlya nagy tárcsaátmérőjével és akár 100 kg csoroszlyanyomásával nyűgöz le. A csoroszlyákat még nagy haladási sebességek mellett is nyugodt járás jellemzi. A csoroszlya alakjának és nyomásának kombinációja jelenti a kulcsot az egyenletes művelési minőséghez és a nagy termelékenységhez.

A csoroszlyanyomás és a vetési mélység elektrohidraulikus távvezérlésével a gép könnyen a különböző talajviszonyokhoz igazítható. A beállítás felhasználóbarát módon a fülkékből, ISOBUS-terminálról lehetséges. Nincs szükség kézikarok elforgatására vagy biztosítóelemek behelyezésére. A jobb beállításnak köszönhetően gyorsan lehet reagálni a változó talajviszonyokra, aminek hála a teljes területen homogén állományok alakulnak ki. 

Tökéletes növekedési feltételek a növényeknek

Az AMAZONE a sávos visszatömörítés bevált technikáját a Cirrus 04 gépnél is felhasználta. 2004 óta egyre nagyobb teret nyer a „vetésbiztosítás” néven is ismert elv. A mátrix profilú abroncsok csak sávos visszatömörítést végeznek ott, ahová később a vetőmag a talajba kerül. A köztes zónák kevésbé tömörödnek vissza, ami elősegíti az optimális gázcserét, és lehetővé teszi, hogy a csapadékvíz gyorsan behatoljon a talajba.

A nagy gumiabroncs-átmérő és a futófelületen lévő keresztbordák kombinációja jó önjárást tesznek lehetővé, és könnyű vontathatóságot biztosítanak.

Az eltolással felszerelt és elöl bakhátsimítóval ellátott abroncsos tömörítő egyenletes magágyat hoz létre. A megoldással minimálisra csökkenti a kövek beszorulásának kockázatai is, ami pozitív hatással van az üzembiztonságra.

A távolról állítható magágyelőkészítési technológiának köszönhetően gyorsan lehet reagálni a változó talajviszonyokra. Hogy helytől függetlenül minden talajon optimális magágyat lehessen létrehozni, az eszközök körüli nagy helyek elősegítik a talaj akadálytalan áramlását.

Kényelmes haladás

A gép manőverezhetősége döntő fontosságú a fordulók, ék alakú területek, valamint a kisebb és kedvezőtlen alakú táblák bevetéséhez. Független kerékfelfüggesztésével a Cirrus 9004-2C Grand rendkívül kis erőkifejtéssel vontatható a kanyarokban és manőverezhető a terület sarkaiban. A kerekek egymástól függetlenül mozognak, és az akár 90°-os kormányzási szöggel rugalmasan állítható a futási sebesség és az irány. Az anyagkímélő fordulási védi a gépet a túlterheléssel és a kopással szemben. Ezenkívül megakadályozza a talaj deformálódását a kanyarokban. A homogén magágyminőség és a maximális talajkímélés biztosított.

A komfortos közúti közlekedésről az abroncsos tömörítő ballonos kerekei gondoskodnak. Mivel a gép 4 kerék fut, még 40 km/h sebességnél sem leng be. A kerekek nagy teherbírása lehetővé teszi a 4 szállítókerék között elhelyezkedő középső kerékpár felemelését. 

Biztonságos haladás közutakon, akár 40 km/h sebességgel
Biztonságos haladás közutakon, akár 40 km/h sebességgel

Rugalmas ráépített gép kombinált egységekben

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

A köztes műveléshez való nyomlazítóval összekapcsolva szükség esetén a traktornyom fellazítható. A nyomlazító ilyenkor nem keverést, hanem lazítást végez. Fordulóknál a munkaszerszámok hidraulikusan befordulnak. A nyomlazító az elöl futó abroncsos tömörítővel kombinálva használható.

Ezenkívül a magágykészítéshez a legkülönböző munkagépekkel is kombinálható, mint például a Catros rövidtárcsával. 

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Elosztófej soronkénti kapcsolással és V-kompenzációval
  • Bigbag zsákokhoz optimalizált nagy tartálytérfogat
  • A vetési mélység és a csoroszlyanyomás kezelőbarát, elektrohidraulikus beállítása ISOBUS-terminálról
  • Sávos visszatömörítés a nagyarányú kelésért és az egyenletes növényállományért


Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép