AgXeed_Agbot_Amazone_Cenio3000Super_Doppelmesserwalze

2022. jún. 14.

Az AMAZONE beszáll az AgXeed startup vállalkozásba

Médiacsomag letöltése


Az AMAZONE csoport megerősíti fejlesztési együttműködését a holland AgXeed B.V. startup céggel, a vállalatba történő pénzügyi befektetés formájában. A CLAAS a Seed Green Innovations GmbH-n keresztül további mezőgazdasági technológiai partnerként vesz részt a projektben, más befektetőkkel együtt.

A sikeres együttműködés elmélyítésével az AMAZONE az AgXeed startup cég stratégiai partnere lesz. A partnerség célja az AMAZONE munkagépek továbbfejlesztése a szántóföldi autonóm felhasználás tekintetében. Az együttműködés fontos alapja a nyílt interfészek iránti elkötelezettség a munkagép és a vontatójármű átfogó kompatibilitásának és csatlakoztathatóságának biztosítása, valamint a mindkét fél számára maximális előnyök elérése érdekében. A fókuszban az ügyfél és alkalmazása áll. Célja, hogy az AgXeed, a Claas és az AMAZONE partnerségén keresztül a legjobb megoldást találja meg a piacon.


Az AgXeed autonóm platformjai ideálisan illeszkednek az AMAZONE termékpalettájához. A minimális talajnyomás, az ideális súlyelosztás és a rugalmas kapcsolódási lehetőségek kombinációja új lehetőségeket nyit a szántóföldi gazdálkodás intelligens megoldásainak kivitelezésében.


A gumihevederes futóművel ellátott AgBotot az elmúlt években már sikeresen alkalmazták az AMAZONE talajművelési és vetéstechnológiával kombinálva. A talajművelés és a vetés mellett az új, 4 kerekű AgBot a Schmotzer sorközművelő kultivátor technológiáival is használható a mechanikus gyomirtásra. Ezen kívül a vetőmag és műtrágya kijuttatás számára készült FTender, valamint a növényvédő szerek és folyékony műtrágya kijuttatás céljából készült FT-P univerzális fronttartályos rendszerek az adott alkalmazásnak megfelelően különböző AMAZONE ráépített gépekkel kombinálhatók. A különböző érzékelőrendszerek folyamatosan figyelik és elemzik a munkafolyamatot. Az autonóm gépkapcsolat tekintetében mindig az optimális folyamat- és munkaminőség áll a középpontban. A biztonságtechnika kihívásai az AgXeed, a Claas és az AMAZONE különböző tapasztalati horizontjaival különösen jól kezelhetők.


A gazdálkodó, az üzemvezető vagy a felhasználó számára az autonóm gazdálkodási rendszerek használata végső soron nagyobb szabadságot jelent a vállalkozás agronómiai és stratégiai irányításában.
 

Precea3000FCC-FTender1600_AgXeed_d0_kw_P5041607