2021. júl. 26.

Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció a tökéletes beforgatásért

Médiacsomag letöltése

Sekély, intenzív vágás és rögtörés, valamint mély lazítás és beforgatás

Az Amazone most a Ceus vontatott rövidtárcsa-kultivátor kombináció két új típusát kínálja 3 méteres és 4 méteres munkaszélességgel, merev kivitelben. Így a sikeres eszközkombináció kisebb üzemi struktúrák és 150 lóerő feletti traktorosztályok esetén is használható. Az új Ceus 3000-TX és Ceus 4000-TX közbülső futóművel van felszerelve, és pontossága, valamint sokoldalúsága – egyaránt használható tarlóhántásra, altalajművelésre, mély talajlazításra és magágykészítésre – miatt meggyőző.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.


A tárcsák és a kapák kombinálásával a Ceus tökéletes beforgatást biztosít akár 15 km/h-s munkasebesség mellett. A tárcsasor nagy mértékben felaprítja a szalmát, a tarlót, illetve a köztes terményeket. Az azt követő kapasorral együtt egyenletesen beforgatja a gép a szerves anyagokat, még nagy mennyiségben is. Ezzel az eszközkombinációval a Ceus megteremti a legjobb feltételeket a gyors rothadáshoz és a nagyon jó keléshez, miközben minimális marad a betegségek nyomása az utána következő vetésre nézve.
 

A működési elv részletesen

Az elöl futó tárcsamező nagy tárcsalapokkal van felszerelve, melyek nagyon jól felaprítják a szerves anyagot, és aprómorzsás talajszerkezetet hagynak hátra az optimális vetési körülmények érdekében. A tárcsák sima és csipkés változatban kaphatók, és az önálló felfüggesztés miatt nagy átáramlást és jó talajkövetést, ugyanakkor intenzív művelést biztosítanak. A gumituskókkal történő kőbiztosítás nem igényel karbantartást.

Az ezt követő, 40 cm-es osztástávolságú kapasor még nagy mennyiségben is megbízhatóan bedolgozza a szerves anyagot, és nagy átáramlás mellett könnyen vontatható. A kapák munkamélysége 30 cm-ig állítható. A sekély művelésre is lehetőség van, vagyis arra, hogy nedves és nehéz körülmények között az kapasor csúcsa kevéssel a tárcsamező munkamélysége alatt fusson. Így a talaj felszíne kerül csak fellazításra, ill. durva szerkezet jön létre a talajban, jelentősen csökkentve az ilyen talajok eliszaposodásának kockázatát. A kapamezőre különböző C-Mix kapák választhatók. A széles választék minden alkalmazási területhez megfelelő kapatípust kínál. Ezen kívül a C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszert is kínáljuk, mely a kapacsúcsok egyszerű és kényelmes cseréjét teszi lehetővé. A hosszú távú használat érdekében különböző rendkívül kopásálló HD kapák is kaphatók.

Azért, hogy a legmostohább körülmények között is magas szintű legyen a működési biztonságuk, a C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni védelemmel vannak felszerelve. Opcionálisan a Ceus-TX esetében az új, hidraulikus munkahengerrel működő automatikus túlterhelés elleni védelemmel ellátott C-Mix-Ultra kapák is választhatók. Ennél a kioldási erő fokozatmentesen, 800 kg-ig beállítható. Ez egyrészt a kívánt, legfeljebb 30 cm-es munkamélység pontos betartását biztosítja. Másrészt a C-Mix-Ultra rendszer védi a kultivátort a szélsőséges terhelésektől, mivel a kioldás után nagy csillapítással ismét visszahúzza a kapákat.

A kapasort az egyengetőegység követi, amely választástól függően sima vagy csipkés tárcsákkal, illetve rugóacélos simító-egyengető pálcasorral szerelhető fel. Az optimális csatlakozás érdekében a szegélytárcsák magassága és dőlése külön-külön beállítható.

A lazítást követő visszatömörítéshez tizenegy különböző henger és különféle magtakaró pálca áll rendelkezésre. Különösen nedves körülmények között – például tavasszal – a henger leszerelhető, és visszatömörítés nélkül is végezhető a munka, hogy a fellazított talaj gyorsabban megszáradjon és felmelegedjen.

Különösen kényelmes az összes eszközhöz opcionálisan kapható, az adott talajviszonyokhoz optimális beállítást lehetővé tévő hidraulikus mélységállítás.

Médiacsomag letöltése Ceus 3000-TX és 4000-TX (32MB)