2023. szept. 12.

Hidraulikus szivattyúhajtás az UF 1602 és UF 2002 függesztett permetezőgépekhez

Médiacsomag letöltése

Maximális kényelem a függesztett permetezőgépekhez

Hidraulikus szivattyúhajtású UF 2002 üzemanyagtakarékos használata dombos terepen
Hidraulikus szivattyúhajtású UF 2002 üzemanyagtakarékos használata dombos terepen

Az UF 1602 és UF 2002 függesztett permetezőgépekhez az AMAZONE egy teljesen a hidraulikus rendszerbe integrált hidraulikus szivattyúhajtást kínál a Comfort csomaggal együtt. 

A hidraulikus szivattyúhajtás kiváltja a kardántengelyt, emellett egyszerűbbé teszi a különböző traktorokra való felszerelést, és nem igényel karbantartást.

Kezelés és szabályozás

A hidraulikus szivattyúhajtás szabályozásáról a növényvédelmi permetezőgép terhelésérzékelő rendszere gondoskodik. A kezelés teljes egészében az UF 02 ISOBUS-szoftverével lehetséges. A feltöltéshez, a keveréshez és a permetezéshez különböző szivattyú-fordulatszámok menthetők el. Ha az említett funkciók valamelyike kiválasztásra kerül, a szivattyú automatikusan beállítja a szivattyú-fordulatszámot, amelyet azután a traktor motorfordulatszámától függetlenül állandó értéken tart. A szivattyú 540 l/perc maximális fordulatszámánál nagyobb fordulatszámok megbízhatóan elkerülhetők.

A hidraulikus szivattyúhajtás olajigénye maximum 50 l/perc.

Feltöltés

A feltöltés megkezdéséhez a szivattyú kényelmesen elindítható az UF gép SmartCenter-éhez tartozó TwinTerminal 3.0-ról. A szivattyú rendkívül finoman indul. A szivattyú teljesen automatikusan és gyorsan eléri a korábban elmentett fordulatszámot. A folyamat teljesen független a traktor motorfordulatszámától. A maximális szívóteljesítmény mindig teljes mértékben kihasználható, mivel a vezérlés 540 l/perc érték felett automatikusan lecsökkenti a fordulatszámot. Opcionálisan az is megadható, hogy a szoftver segítségével a szivattyú automatikusan kikapcsoljon, amikor a célszintet eléri.

Kijuttatás szántóföldön

Hidraulikus szivattyúhajtás az UF 02 gép 300 l/perc teljesítményű szivattyújánál
Hidraulikus szivattyúhajtás az UF 02 gép 300 l/perc teljesítményű szivattyújánál

Növényvédő szerek dombos terepen történő kijuttatásakor a permetező szivattyúfordulatszámát a rendszer mindig az előzőleg beállított tartományban tartja, miközben pl. a traktor motorfordulatszáma felfelé haladva megnő, lefelé haladva pedig lecsökken egy üzemanyag-takarékos fordulatszámra. Ez garantálja az optimális kijuttatási eredményeket, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és megvédi a szivattyút a túl magas fordulatszám miatti túlterheléstől.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Traktortól független szivattyúhajtás
  • A szivattyú védelme a túl magas fordulatszámok elkerülésével
  • Egyszerű fel- és lecsatlakoztatás a traktornál
  • Üzemanyag-takarékos
  • Karbantartást nem igényel