2021. jún. 28.

IceTiger – Nagyobb pontosság a téli úttakarításban

Médiacsomag letöltése

IceTiger_ISO_Sole_Claas_d0_kw_P2099697_de_d1_210604
Az IceTiger az egyedülálló Smart Precision System rendszerrel rendelkezik, hidraulikus szállítószalaggal, modern ISOBUS-vezérléssel és precíziós szórótárcsával.

Az Amazone a teljesen új fejlesztésű IceTiger formájában innovatív függesztett szórót kínál a só- és a sólé szórásához a lehető legnagyobb pontosság mellett. Az új, szállítószalagos adagolórendszer lehetővé teszi különböző nedvességi részarányú sók, valamint tompító anyagok, pl. zúzalék vagy homok kijuttatását, akár minimális mennyiségekben is. A kényelmes ISOBUS-vezérléssel kombinálva az IceTiger igazi precíziós eszközzé válhat a téli úttakarítás során.

Innováció: Smart Precision System –
Állítható kihordó szalag és elektromos adagolásipont-beállítás ISOBUS-on keresztül 

A szóróanyag szállítása a hidraulikusan hajtott kihordó szalagon keresztül egyedülálló funkciót jelent. A széles felületnek köszönhetően a szóróanyag folyamatosan, dugulás és hídképződés nélkül továbbítódik egy csúszda irányába, melyen át eljut a szórótárcsához. A szállítószalag sebessége hidromotor segítségével pontosan beállítható gyors vagy lassú sebességre, így szükség szerint akár 5 g/m² minimális mennyiség is pontosan kijuttatható. A precíziós szórótárcsa 2 és 8 m közti munkaszélességet tesz lehetővé. Ezáltal az IceTiger ideálisan a mindenkori alkalmazási terület követelményeihez igazítható. 

A Smart Precision System ezen kívül lényeges előnyt jelent az elektromos feladásipont-állítással ISOBUS-on keresztül. A kívánt szórási szélesség a bal és a jobb oldalon kényelmesen beállítható a traktor vezetőüléséből. A szóráshatároló ernyő eltolását menet közben elektromos állítómotor biztosítja. Az elektromos feladásipont-állítás automatikusan beállítja a szóróanyag feladási pontját, és a szórótárcsa fordulatszám automatikus szabályozásával együtt gondoskodik a kívánt szimmetrikus vagy asszimetrikus szórási képről. A munkaszélesség rugalmas átállítása révén a szóráshatároló ernyő pontosan beállítható csak az egyik vagy egyidejűleg mindkét haladási sávra. Ezen kívül pl. körforgalomban a háromszögletes szórási kép úgy állítható befelé, hogy a teljes útpálya optimálisan takarva legyen. 

Az Amazone az ISOBUS-vezérléshez a saját fejlesztésű AmaTron 4 terminált kínálja. A gyárilag nem ISOBUS-kompatibilis traktorok is utólag felszerelhetők az AmaTron 4 terminállal a téli úttakarításhoz. A tablet-stílusú terminál 8 colos színes érintőkijelzővel rendelkezik, mely használható éjjeli és nappali módban, egy intelligens menüvezetéssel ellátott praktikus gyorsindító menüvel, valamint a kapcsolófelületek közelítésérzékelő vezérelte automatikus megjelenítésével. A maximális kényelem érdekében a munkamenüben minden funkció kezelhető az AmaPilot+ többfunkciós kezelőkarral vagy egyéb, ISOBUS-képes többfunkciós kezelőkarokkal.

Opcionális: Integrált nedvessó-felszereltség
Az IceTiger opcionálisan felszerelhető egy 500 l tartálytérfogatú sóléberendezéssel is FS30 nedves só kijuttatásához. A szilárd anyag és a sólé közvetlenül a szórótárcsa előtt keveredik össze egymással, miközben a sólé precízen beállítható adagolása hidraulikusan hajtott és szárazonfutás ellen biztosított szivattyúval történik. A száraz sóval összehasonlítva a keverékkel mintegy 23%-kal csökkenthető a só részaránya. A gyorsabb olvadási teljesítmény mellett lényegesen csökkenthetők a hóbuckákból eredő veszteségek is.

Okos kezelés az EasySet 2 segítségével – gazdaságos és környezetbarát 
Alapfelszereltségben az IceTiger vezérlése a gépspecifikus EasySet 2 kezelőszámítógépen keresztül történik. Az egyszerű, intuitív kezelés csak rövid betanulási időt igényel, és optimális több sofőr alkalmazása mellett. Miután bevitték a szükséges szórásmennyiséget és a kívánt munkaszélességet, a mennyiségszabályozás automatikusan történik a váltakozó menetsebesség függvényében. A feladásipont-átállítás az EasySet 2 használatakor kézzel végezhető el. A kritikus felületeken, pl. hidakon vagy kereszteződésekben a +100% funkcióval megduplázható a szórási mennyiség. Ezen kívül gombnyomásra lehetséges a munkaszélesség, a sebesség és a kiszórási mennyiség kalibrálása is. Ráadásul a LED-munkavilágítás és a villogó is bekapcsolható az EasySet 2 segítségével. Opcionálisan tolatókamera is felszerelhető a szóráshatároló ernyőre való rálátáshoz, valamint egy belső kamera a tartályba a töltésszint ellenőrzéséhez. 

Nagy tartály a nagy ütőerőért
Az IceTiger téli sószóró alapváltozatában 1000 l térfogattal rendelkezik. Az optimális súlypontú 3-pont függesztésű tartály merev falaival tűnik ki. Ezáltal biztosan elkerülhetők a szóróanyag maradványok. A térfogat opcionálisan bővíthető 300 literes, ill. 600 literes magasítókkal a maximális 1900 l térfogatig.
 

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.