Cirrus6003-2C_Fendt_d0_kw_P9099412_d1_211220

2022. jún. 9.

Késhenger előművelő eszközként a Cirrus 6003-2 géphez

Médiacsomag letöltése




Az AMAZONE mostantól a Cirrus 6003-2 összecsukható vontatott kombinált vetőgéphez előművelő eszközként késhengert is kínál. Különlegessége a zárt hengeres magszerkezet V alakú, átfordíthatókés-elrendezéssel. A késhenger biztosítja a rögös talajok kiegészítő rögtörését és a növényi maradványok intenzív aprítását. A köztes terményeket és a kiálló szármaradványokat a menetirányra átlósan vágja le. A késhenger és a Cirrus 6003-2 kombinált használatának másik előnye a munkamenetek számának csökkentése. Kíméli a talajszerkezetet, csökken a fontos talajvíz párolgása, ahogy a munkaidő és a költségek is.


Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.


Széleskörű alkalmazási spektrum

PM_Cirrus3
Őszi búza napraforgó utáni vetése a késhengerrel kombinált Cirrus 6003-2C géppel

Napraforgó utáni gabonatermesztésnél a hosszú szármaradványokat a gép keresztben elvágja, majd a követő Minimum TillDisc tárcsák hosszirányba igazítják. Ez jelentős mértékben javítja a vetés pontosságát, mivel a vetőcsoroszlyát nem emelik ki a szármaradványok.

A kukorica betakarítása után a kukoricatarló egyenletes aprítása és bedolgozása fokozza a szántóföld higiéniáját. A Cirrus 6003-2 géppel kombinálva a késhenger használatával megtakarítható a mulcsozóval, hengerrel vagy rövidtárcsával végzendő kiegészítő munkamenet.

Álló köztes terményekbe való direkt vetésnél a késhenger javítja a munkaeredményt, mivel a köztes terményt intenzíven feldolgozza és egyidejűleg a talajba keveri.


Rendkívül stabil és karbantartásmentes

Cirrus6003-2C_Fendt_d0_kw_P9099412_d1_211220
Késhenger nagy hatékonyságú kiegészítőként a Cirrus 6003-2 vetőgéphez

A késhengert rendkívüli stabilitás jellemzi. Különösen a masszív hengercsapágyazás és a bóracélból készült kések szavatolják a hosszú élettartamot. A kések a henger csőszelvényeire kerültek rögzítésre. A henger zárt magja messzemenően érzéketlen a kövekkel és a szennyeződésekkel szemben. Az önbeálló görgőcsapágyaknak és a csúszógyűrűs tömítéseknek hála a késhenger teljesen karbantartásmentes. A mindkét oldalon élezett átfordítható kések felére csökkentik a kopás miatti költségeket.


Tökéletes munkakép a speciális késelrendezésnek köszönhetően

PM_Cirrus
Búza vetésekor a Cirrus 6003-2 gép előművelő eszközeként használt késhengere finomabb talajszerkezetű magágyat készít

A késhenger különleges jellemzője a kések V alakú elrendezése, amely megakadályozza az oldalirányú húzást. A talajhoz való alkalmazkodás az egyes késszegmensek révén valósul meg. Ez lehetővé teszi, hogy a gép egyenletesen dolgozzon a teljes munkaszélességben, még egyenetlen talajon is.


Az előnyök gyors áttekintése:

  • Kevesebb munkamenet a kombinált gép által
  • Költségmegtakarítás a kevesebb művelet révén
  • Egyenletes kelés nagymértékben változó talajokon