Hero_Bild

2023. máj. 15.

Készen áll valami nagyra? AMAZONE Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Médiacsomag letöltése




Az AMAZONE a Precea 9000-TCC és 12000-TCC típusjelű 9 és 12 m munkaszélességű vetőgépekkel bővíti kínálatát a szemenkénti vetéstechnikában. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű nyomás alatt lévő adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmagellátó rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Központi tartályos koncepció ‒ soronként külön-külön

Az új Precea-TCC gépek a kiemelkedő területteljesítmény és az időtakarékos feltöltés érdekében 2000 literes központi vetőmagtartállyal rendelkeznek, amelybe akár két bigbag-zsák is betölthető. Az új Central Seed Supply vetőmagellátó rendszernél a vetőmag levegőáramlás útján jut el a központi tartályból az adagolóegységekhez, ahol aztán minden sorban egy kisebb köztes tartály tárolja ideiglenesen. Amikor ebben a köztes tartályban a szint eléri a maximális értéket, a szállított vetőmag automatikusan megszakítja a levegőáramlást és ezzel a további adagolást. Amikor a töltöttségi szint ismét lecsökken, a levegőáramlás automatikusan újraindul, és a vetőmagot a fő tartályból az egyes sorokhoz szállítja. A Central Seed Supply rendszer intelligens levegővezetésének köszönhetően az egyes adagolóegységek egymástól függetlenül kapnak vetőmagot anélkül, hogy a rendszer bonyolult érzékelőrendszert vagy elektronikus vezérlést igényelne.


Pontos szemenkénti elválasztás minden sorban

A vetőmag szemenkénti elválasztásához az AMAZONE a nagy pontosságú, nyomás alatt lévő elven működő PreTeC adagolóegységeit használja. Ennél a megoldásnál a sűrített levegő a vetőmagot a vetőtárcsára nyomja. A tömítés együtt forog a vetőtárcsával, aminek hála jelentősen csökken az elektromos soronkénti hajtások teljesítményfelvétele. Az automatikus utánállítású, optoérzékelőkkel összekapcsolt SmartControl maglesodró-távbeállítással hatékonyan megakadályozható a vetéshiányt és a duplavetést. Az elektromosan hajtott vetőtárcsa a haladási sebességtől és a kívánt vetőmagmennyiségtől függő fordulatszámmal forog és szállítja a kívánt a vetőmagot a kijuttató csatorna irányába. Ezen a ponton az érintkezési nyomás megszakad és a szem pontosan a vetőbarázdába hullik, ahol a magnyomókerék megállítja és biztonságosan elhelyezi.

A precíz vetőmag elhelyezésről a magároknyitó gondoskodik. Az egyenletes mélységtartást két támasztógörgő és a nagy, hidraulikusan állítható csoroszlyanyomás biztosítja. A még nagyobb kényelemhez az AMAZONE a SmartForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozást kínálja. Ez biztosítja, hogy a beállított csoroszlyanyomás folyamatosan fennmaradjon, és így a vetőmag mindig egyenletesen kerüljön elhelyezésre, különösen változó talajviszonyok mellett.

Az ElectricDrive elektromos hajtás igazán kényelmessé teszi a kívánt vetőmagmennyiség beállítását az ISOBUS terminálon keresztül, és a GPS és a szántóföldi zónatérkép segítségével a részterület-specifikus mennyiségszabályozás pontos betartásának alapját képezi. Ezenkívül – különösen nagy munkaszélességeknél – a GPS-SectionControl aktívan hozzájárul a vetőmag takarékos felhasználásához ék alakú területeknél és fordulóknál, és optimális előfeltételeket biztosít a kultivátorral történő mechanikus gyomirtáshoz.


CurveControl ‒ Optimalizált vetőmag elhelyezés kanyarban

Az elektromos soronkénti hajtás lehetővé teszi, hogy az elhelyezési távolság a teljes munkaszélességben állandó maradjon, még kanyarban is. A rendszer egy szögsebesség-érzékelő segítségével meghatározza a görbe belső és külső ívén érvényes haladási sebesség közti különbséget. Az innovatív CurveControl ennek megfelelően állítja be a vetőtárcsák fordulatszámát, hogy a magok távolsága még a kanyarokban is azonos maradjon. Az állandó távolság lehetővé teszi, hogy a növények megfelelő tápanyagellátáshoz jussanak. Ez homogén növényállományt és egyenletes érést eredményez.


Kétkamrás tartály műtrágyához

A műtrágya egyidejű kijuttatásához a Precea-TCC gép egy könnyen hozzáférhető, összesen 6000 literes töltési térfogatú kétkamrás tartállyal van felszerelve. Minden tartályhoz saját elektromos adagoló tartozik, amely egy elosztófejhez csatlakozik, alapfelszereltségként féloldalas kapcsolást biztosítva. A műtrágyakijuttatás a FerTeC twin HD műtrágyacsoroszlyával történik. A műtrágya és a vetőmag lerakási mélységének különbségét egyszer kell beállítani. Ha a vetési mélységet később megváltoztatja, a műtrágyacsoroszlya mélységét a rendszer automatikusan hozzáigazítja, megtartva az eredeti arányt.


Teleszkópos futómű

A Precea-TCC gép 12 vagy 16 soros kivitelben elérhető 70, 75 és 80 cm-es sortávolságokhoz. A Precea futóművéhez teleszkópos tengely is választható. Ezzel a nagyméretű gumiabroncsok szántóföldi művelés közben eltolhatók, hogy a kerekek a sorok között fussanak, és elkerülhető legyen a tömörödés közvetlenül a sorok alatt. A teleszkóposan behúzható kerekes kivitelnél a Precea-TCC teljes szélessége 3 méter, így kényelmesen szállítható közúton.

Középtávon az új terméktípusok kisebb sortávolságú kapásnövényekhez, például cukorrépához, repcéhez vagy szójához is elérhetők lesznek 45 és 50 cm-es sorszélességgel, 18 vagy 24 sorral, ami teljessé teszi a választékot.