Mezőgazdasági technika a génekbe kódolva

Sebastian Straßburger: a mi emberünk Vesztfáliában

Strassburger_d0_jm_R3147101_ret_ly_01_LO-opt__
Balról: Maximilian Tolle az Agravis Technik Saltenbrocktól, Julian Topp (gazdálkodó), Sebastian Straßburger

Sebastian Straßburger 2011-ben csatlakozott az AMAZONE nagy családjához. Pályafutását a talajművelési ágazat nemzetközi értékesítés-ösztönzésében kezdte, és az egész világot beutazta miattunk. Utazásai során értékes tapasztalatokat szerzett az importőreinkkel és ügyfeleinkkel tartott bemutatókon és képzéseken. 2017 végén aztán Hans-Rudolf Höner, régi munkatársunk nyomdokaiba lépett, mint a vesztfáliai régió üzemi képviselője lett.

Vesztfália és a mezőgazdaság mindig is az otthona volt, és az évek során szoros kapcsolatai és a mezőgazdasági technológia iránti érdeklődése tovább erősödtek. Már gyermekkorában is sok időt töltött nagybátyja gazdaságában, és még iskolás évei és tanulmányai alatt is, ahol csak tudta, segítette a környék ismert gazdaságait. A gazdálkodás mindig is a mindennapi életének része volt számára. Így nem csoda, hogy végül úgy döntött, hogy a soesti Alkalmazott Tudományok Egyetemén agrártudományokat tanul, amit 2011-ben sikeresen, mesterdiplomával fejezett be.

Straßburger úr nős, két gyermek édesapja, és családjával Soest körzetében él egy farmon, amelyet mellékállásban üzemeltet.