Újdonságok az Amazone-nál: FDC 6000 folyékonyműtrágya-tartály

FDC mit EDX d1_190820
FDC 6000 folyékonyműtrágya-kocsi az EDX 9000-TC szemenkénti vetőgéppel
Az ügyfeleinktől érkező nagy számú érdeklődés hatására az oroszországi Szamarában található gyártási telephelyünk tervező mérnökei a hasbergeni fő üzem kollégáival együttműködve rövid időn belül kifejlesztettek egy folyékony műtrágyázásra szolgáló vontatott kocsit, mely a továbbiakban Szamarában kerül gyártásba. A kocsi egy stabil alvázból áll, melyre két, egyenként 3 000 l térfogatú tartály van felszerelve. A felhasználóbarát armatúra segítségével 40 – 300 l/ha között változtathatóan állítható be a kijuttatási mennyiség. 60 l/ha kijuttatási mennyiség esetén a folyékony műtrágya teljes mennyisége mintegy 100 ha területre elegendő. 

Ez a folyékonyműtrágya-tartály a Primera DMC direktvetőgépünkkel, az szemenkénti vetőgépünkkel vagy a Condor direktvetőgépünkkel is kombinálható. Segítségével a folyékony műtrágya (AHL) közvetlenül a vetőcsoroszlyákra szórható. A folyékony műtrágyázás különösen száraz területeken biztosít nagy előnyöket a vetéshez. A folyékony műtrágya azonnal a növény rendelkezésére áll, és nem von ki a talajból annyi nedvességet, mivel nem kell feloldódnia előbb ahhoz, hogy elérhető legyen a növény számára. A folyékony műtrágyának a vetéshez való hozzáadása intenzíven segíti a fiatal növények fejlődését, ami pozitívan befolyásolja a hozamot.

Az FDC 6000 és a vetőgép alkotta gépkapcsolat a teljes hossz ellenére nagyon fordulékony, így a fordulóban a nyomban maradva lehet haladni vele. Az új Amazone folyékonyműtrágya-kocsi időközben már számos nagyüzemben sikeresen alkalmazásra került.