Pillanatképek

100 éves a SCHMOTZER - a kultivátortechnika iránt ismét nagy a kereslet

20220728_Schmotzer-Hack_1925_LO-opt__

A Bad Windsheim-i SCHMOTZER vállalat volt az első, amely a gabona és más növények sorközművelését hasznos munkaként ismerte el. A SCHMOTZER már 1922-ben, száz évvel ezelőtt bemutatta első kultivátorát. Ez nemcsak a gyomirtásra volt alkalmas, hanem a talajnedvesség elpárolgását is megakadályozta felszíni rögtörés révén.

A SCHMOTZER kultivátorai hamar elismerést szereztek, és igazi kereskedelmi siker lett belőlük. A kultivátortechnikát gyorsan tökéletesítették, és számos különböző típust kínáltak. Ez végül ez egy önjáró eszközhordozó kifejlesztéséhez vezetett, amelyet a „Schmotzer Kombi” névre kereszteltek. Ez nemcsak a sorközműveléshez szükséges eszközök széles választékával volt ellátva, hanem más mezőgazdasági gépekkel, például műtrágyaszórókkal, permetezőgépekkel és vetőgépekkel is felszerelhető volt. A „Schmotzer Kombi” az egyik legkelendőbb termékük volt, amelyből több ezer darabot gyártottak.

Később a kultivátortechnika némileg kiment a divatból, és felváltotta a vegyszeres gyomirtás. Időközben azonban felismerték, hogy a vegyszerek használatát csökkenteni kell. Ezzel a Schmotzer vállalat ismét a figyelem középpontjába kerül, és a kultivátortechnika területén szerzett százéves tapasztalatával piacvezető lett.
2019. január 1. óta a SCHMOTZER Hacktechnik GmbH & Co. KG az AMAZONEN-WERKE száz százalékos tulajdonú leányvállalata, és a világpiacra szánt professzionális technológiák továbbfejlesztésén dolgozik.

A vezetőség átszervezése

Resch-und-Bedenk-2_grobfrei_ly_01_LO-opt__
Együtt a siker felé vezető úton: Dr. Rainer Resch és Thomas Bedenk

A kultivátortechnika piacának növekedésével a vállalati struktúrákkal szemben támasztott belső követelmények is megváltoztak. Az üzletágak további fejlesztése érdekében a SCHMOTZER Hacktechnik GmbH & Co. KG vezetőségét 2022. 03. 21-től egy második pozícióval egészült ki. 

Thomas Bedenk Dr. Rainer Reschsel együtt vezeti a SCHMOTZER Hacktechnik GmbH & Co. KG vállalatot. Dr. Rainer Resch továbbra is felelős a termékválasztékért, valamint a tervezésért és fejlesztésért. Thomas Bedenk veszi át az értékesítésért és a (termék)marketingért felelős szerepet, miközben 2020 januárja óta betöltött termékmenedzseri pozícióját is folytatja. Bedenk saját biogazdasága révén nagy gyakorlatra tett szert, és a mezőgazdasági ágazatban szerzett sokéves tapasztalatára, valamint az agrokémiai és vetőmagiparban végzett munkája során gyűjtött ismereteire támaszkodik.