Röviden

A nagygépek gyártásának áthelyezése Leedenből Bramschébe - a költözés zökkenőmentesen zajlott le

A több mint 10 százalékos éves forgalomnövekedésnek köszönhetően az AMAZONE pár év alatt kinőtte a leedeni Global Parts Centert. Azzal a stratégiai célkitűzéssel összhangban, hogy a gyártást a gastei és bramschei telephelyekre összpontosítsák, a bramschei gyártócsarnokokat kibővítették, hogy a teljes permetezőgyártás ott valósuljon meg. Ezzel egyidejűleg Leedenben helyet teremtettek a Global Parts Center és a használtgépközpont bővítéséhez.

Ez év tavaszán befejeződött a bramschei gyár átalakítása is. A Pantera növényvédelmi permetezőgép, a ZG nagy területteljesítményű műtrágyaszóró és a Primera DMC nagy területteljesítményű vetőgép gyártásának áthelyezéséhez szükséges előkészületek teljes gőzzel megkezdődtek. A gondos szervezésnek köszönhetően már augusztusban újraindult a gépszerelés az új, 7000 m²-es telephelyen.
Achim Kuhl nem sokkal nyugdíjba vonulása előtt utódjával, Andreas Tönniesszel szorosan együttműködve tervezte meg a gépszerelés áthelyezését. A gyártósorok sikeres áthelyezése után Achim Kuhl az AMAZONEN-WERKE szolgálatában eltöltött több mint 40 év után búcsúzott el a vállalattól. 

Andreas Tönnies már korábban is átvette a felelősséget Bramschében üzemvezetőként, és most a függesztett, vontatott és önjáró permetezőgépek, a vontatott műtrágyaszórók és a DMC nagy területteljesítményű vetőgépek kombinált szerelését irányítja.

Bramsche_Fertigung_d0_kw_P8254441-48_LO-opt__
Minden a helyén – a gyártás szakszerű elhelyezése Bramschében