Sikeres energiagazdálkodás

A tavaszi napsütésben most még szembetűnőbbek a fényes napelemek a gastei, a bramschei, a leedeni, az altmoorhauseni és a lipcsei gyártócsarnokok tetején. Az öt telephelyen a tetőfelületeken elhelyezett 8 000 napelemes modul felülete összességében akkora, mint öt futballpályáé. A telepített napelemes rendszerek teljesítménye összesen 2 500 kW. Az utolsó napelemes rendszert tavaly telepítettek a gastei kísérleti csarnokban. Korábban már megtörtént a bramschei gyárunk felszerelése, ahol több napenergiát termelnek, mint amennyit fogyasztanak.

Ezenkívül az AMAZONE két saját kapcsolt hőerőművet is üzemeltet Gasteben és Altmoorhausenben, melyek az elektromos teljesítmény mellett a festőberendezéseinkben végzett előkezeléshez szükséges teljes hőt is biztosítják. Az áramigény mintegy 25%-át lefedi az öt telephelyen keresztül a napelemes rendszer által termelt saját energia és a kapcsolt hőerőművek, ami a gazdaságosság mellett a CO2-kibocsátás jelentős csökkenésével is jár.

Összességében az AMAZONE csoport mintegy 3,6 millió eurót fektetett be különböző energiatakarékossági intézkedésekbe az elmúlt hat évben. Több mint 4 millió euró kiadást tudtunk már ez idő alatt megtakarítani. Az AMAZONE energiagazdálkodási csapat továbbra is aktívan tevékenykedni fog ezen a fontos területen.

Energieteam_Gaste

Az energiagazdálkodási csapat a hasbergen-gastei telephelyen (balról):

Helmut Ostkamp, Frank Kleine, Daniel Bolte és
Heinrich Buddenberg